Érkezik a „Jewels of Persia” luxusvonat

2014. november 6. csütörtök, 15.35

A „Jewels of Persia” névre keresztelt luxusvonat ünnepélyes keretek között november 9-én, 15.27-kor érkezik utasaival Budapest-Nyugati pályaudvarra.

A Golden Eagle és a Danube Expressz társszervezésében először 2014. október 15-én indult luxusvonat Budapest–Teherán–Budapest útvonalon. A MÁV Nosztalgia Kft. biztosította a szerelvény közlekedtetését, valamint a szükséges vonatszemélyzetet. 

Igazi vasúttörténeti kuriózum, hogy egy európai vonat eljutott Irán területére, ahol vendégszerető perzsa fogadtatásban részesült. Rendkívül változatos körülmények – magas hegyek, völgyek, alagutak, viaduktok – tarkították az útvonalat. A kocsik először vettek részt kompolásban a Boszporuszon és a Van tónál, mely igazi kihívást jelentett a jármű kocsiszerkezetének. A luxusvonat az iráni Shiraz környékén sivatagi viharba került. A kocsikat ugyan megterhelte a nagy hőmérsékletingadozás, valamint az éjjeli intenzív fűtés és a nappali klimatizálás, a magyar flotta járművei kiállták az időjárási és domborzati körülmények próbáját.

MÁV Nosztalgia Kft.