250 biciklist vendégelt meg a MÁV-csoport a bringás reggelin

2015. május 7. csütörtök, 10.38 / Utolsó módosítás: 2015. május 7. csütörtök, 13.42
Bringás reggeli a Népligetben

A Magyar Kerékpárosklub által koordinált Bringás reggeli akcióhoz öt évvel ezelőtt csatlakozott a MÁV-csoport, támogatva a kerékpáros közlekedés térnyerését. A mai kampánynapon reggel hét órától közel 250 péksütemény fogyott el a népligeti kerékpárút melletti helyszínen, ahol vasutasok kínálták reggelivel a munkába igyekvő bicikliseket.

Bringás reggeli a Népligetben

A MÁV-csoport a Bringás reggeli akcióban való részvételével a vasúti és a kerékpáros közlekedés összekapcsolására hívja fel a figyelmet, amely az autósforgalommal járó káros környezeti hatások csökkentéséhez járul hozzá. A vasúttársaság hosszú távú fejlesztési programjában kiemelt célként jelölte meg, hogy minden turisztikai célú és elővárosi vonaton biztosított legyen a kényelmes, kiszámítható kerékpárszállítás, hiszen ezt a népszerű szolgáltatást egyre többen, évente csaknem négyszázezren veszik igénybe.

A vasúttársaság évek óta folyamatosan fejleszti a kerékpárosoknak szánt szolgáltatásait. A gyarapodó számú kerékpárutak, kerékpársávok mellett a kerékpáros közlekedés elterjedését az elővárosi vasútvonalak korszerű, alacsonypadlós motorvonatai, a gyors- és személyvonatokban található kerékpárszállító kocsik is segítik.

Bringás reggeli a NépligetbenEgyre több olyan ingázó érkezik az elővárosi vasútvonalakon Budapestre, aki bringáját az indulási állomáson hagyná visszaérkezéséig. Már több ezer fedett, kamerával őrzött biciklitároló fogadja a vonattal továbbutazókat. A MÁV tavaly a Keleti, Déli, Nyugati és a kelenföldi pályaudvarokon is üzembe helyezett kerékpártárolókat. Kelenföldön és a Keletinél, a 4-es metró végállomásainál további tárolóhelyek szolgálják a bringásokat. Legutóbb április közepén a sárvári vasútállomásnál adtak át száz férőhelyes B+R parkolót.

Bringás reggeli a NépligetbenA biztonságos, komfortos kerékpárszállításon és tároláson túl a vasúttársaság egész évben kedvező árú jegyeket kínál a bringásoknak: kerékpáros túrajeggyel az ország bármely területéről – megtett távolságtól függetlenül – egységesen 420 forintért szállítható bicikli a Balatonhoz, a Fertő tóhoz és a Tisza-tóhoz. Így nemcsak a tavakhoz lehet eljutni, hanem az azok körül található állomások, megállóhelyek között utazva sem kell aznap újabb kerékpárjegyet váltani. A vasúti vagy Budapest-bérlettel rendelkező ingázóknak érdemes kerékpár-havibérletet váltani, amely néhány menettérti utazás után behozza az árát.

A kedvezményes kerékpár-szállítási lehetőségekről a vasúttársaság honlapján – a http://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/kedves-kerekparos-utasunk oldalon – olvasható bővebb információ, de az utasok a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat vonalán, a 06 40 49 49 49-es telefonszámon is érdeklődhetnek.

 

Bringás reggeli a Népligetben

Bringás reggeli a Népligetben

Budapest, 2015. május 7.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG