Utasellátó hálókocsik

Utasellátó Hálókocsi

Ha a hálókocsit választja éjszakai útjához, a megszokott, vetett ágyban való pihenést a vonaton, utazás közben sem kell nélkülöznie.

 • A 3, 2 vagy 1 személyes ágyak egymás felett helyezkednek el. Lefekvés előtt vagy felkelés után az utasok kérésére az ágyak ülőhellyé is átalakíthatók. 
 • A középső, illetve a felső ágyra a feljutást létra biztosítja, a biztonságos alvásról pedig a leesést gátló korlátok vagy hevederek gondoskodnak. Idősebb, nehezen mozgó utasainknak az alsó, létra nélkül megközelíthető ágyak foglalását ajánljuk. Az elhelyezésre vonatkozó igényt jegyváltáskor kell megadni.
 • Egyágyas foglalás esetén csak az alsó, kétágyas foglalás esetén csak az alsó és a felső (vagy a középső) ágyat hajtják le, így nagyobb a mozgástér. A legtöbb kocsiban kétágyas foglalás esetén a felső ágy alacsonyabban van, így az azon utazónak nem kell túl magasan aludnia, és mindkét ágyon több hely van a felülésre is. Számos kocsi felső ágya kisebb méretű a többihez képest, így magasabb utasaink számára az alsó vagy középső ágy igénybevételét ajánljuk. 
 • Az egyéni utasok nemenként elkülönítve utaznak (női, illetve férfi fülkék). Együtt utazókra, párokra, családokra ez a korlátozás nem vonatkozik, ha egy egész fülkét lefoglalnak. Az elhelyezés módját (férfi/női/teljes fülke, illetve alsó/középső/felső ágy) a jegyváltáskor kell megadni.
 • A  lepedővel, párnával és paplannal felszerelt ágyak már az utazás kezdetétől megágyazva várják az utasokat.
 • Az ágyak mellett olvasólámpa és az éjszaka is szükséges személyes tárgyak számára egy kisebb tartó is található. A fülkében a ruhák és a csomagok elhelyezésére is van hely.
 • A legtöbb hálókocsiban legalább két olyan fülke található, amelyek között a válaszfal kinyitható. Így egy nagyméretű, legfeljebb hatágyas fülke is kialakítható, amelyben családok és baráti társaságok kényelmes elhelyezésére is van mód – de akár mindkét fülke egyágyas foglalásával egy hatalmas „lakosztály” is létrehozható.
 • A nyugodt alvást roletták és sötétítőfüggönyök, valamint a teljesen lekapcsolható világítás is biztosítja.
 • A hálókocsi saját utaskísérője felszállás után összegyűjti a menetjegyeket, amelyeket leszállás előtt szolgáltat vissza.
 • Valamennyi fülke ajtaján több zár is található, amelyek közül legalább az egyik olyan biztonsági zár, amelyet kívülről nem lehetséges még kulccsal sem kinyitni. Az utasok biztonságáról az utaskísérő is gondoskodik.
 • A hálófülkékben az ablakok melletti sarokban lévő asztalka lapját felhajtva hideg-meleg vízzel ellátott mosdót találunk, a fölötte lévő pipereszekrényben pedig az általunk biztosított tisztasági kellékek – törölköző és frissítőkendő – találhatók.
 • A hálókocsiban két mellékhelyiség is található, amelyek vagy a kocsi két végében, vagy az egyikben, egymás mellett helyezkednek el.

Jegyárban foglalt szolgáltatás

Az Utasellátó hálókocsijaiban utazók számára az alábbi ellátást biztosítjuk:

Foglalási kategória

Este, induláskor

Reggel, érkezéskor

3 személyes fülke (Triple)

0,5 l Nestlé Aquarel szénsavmentes ásványvíz
0,2 l Sió almaital
frissítő- és kézfertőtlenítő kendő
mini szappan

választható melegital*
péksütemény

2 személyes fülke (Double)

0,5 l Nestlé Aquarel szénsavmentes ásványvíz
0,2 l Hohes C Classic 100 %-os narancslé
Budapest BonBon
frissítő- és kézfertőtlenítő kendő
mini szappan

választható melegital*
0,2 l Hohes C Classic 100%-os narancslé
péksütemény

1 személyes fülke (Single)

0,5 l Nestlé Aquarel szénsavmentes ásványvíz
0,5 l Almdudler
Manner nápolyi szelet
Budapest Bonbon
frissítő- és kézfertőtlenítő kendő
mini szappan

választható melegital*
0,2 l Hohes C Classic 100%-os narancslé
sajtos-sonkás bagett szendvics
péksütemény

*választható melegitalok: presszókávé, hosszú kávé, cappuccino, Caffé Latte, krémcsokoládé, tea (fekete, erdei gyümölcs, borsmenta)

CAF double hálókocsiCAF hálókocsi reggeli

Utaskísérőnél vásárolható ételek és italok

A fedélzeti büfé a kocsik utaskísérői fülkéjében üzemel, ahol kisebb ételek és italok vásárolhatók. Tekintse meg az árlapot az oldal alján!

Az egyes célállomásokra az alábbi árak és kínálat áll rendelkezésre:

München, Zürich

A megadott árak készpénzben és bankkártyával (MasterCard, Maestro, American Express, Visa, Visa Electron, V Pay, JCB, UnionPay) is fizethetők.

Készpénzes fizetés forintban, euróban, svájci frankban, amerikai dollárban, angol fontban, továbbá cseh koronában, horvát kunában, lengyel zlotyban, valamint román lejben lehetséges, fémpénzzel azonban kizárólag forintban és euróban. A visszajáró összeg minden esetben forintban vagy euróban kerül átadásra.

Fedélzeti büfé

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF ikon Büfékínálat háló-és fekvőhelyes kocsiban550.06 KB2020.07.24.
PDF ikon Jegyárban foglalt kínálat háló-és fekvőhelyes kocsiban220.72 KB2020.07.31.

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 345 Ft