Utasellátó hálókocsik

ue_honlap_mozaik_04-1_2021-08-16.png

 

Szállodai színvonalú pihenés útközben is - ezt kínálja önnek a hálókocsi.

Az 1, 2 vagy 3 személyes, mosdókagylóval is felszerelt, belülről biztonságosan zárható és elsötétíthető fülkékben este vetett ággyal, és ásványvizet, italokat, édességet valamint tisztasági szereket is tartalmazó üdvözlő csomaggal várjuk utasainkat. A kocsi kísérője a jegyek összegyűjtésével gondoskodik a zavartalan alvásról, érkezés előtt pedig komplett reggelit szolgál fel - de ha a szolgáltatás részeként biztosított ellátás nem volna elég, további italok és kisebb ételek is vásárolhatók nála.

A hálókocsiban férfiak és nők nemenként elkülönítve utaznak, de párok, családok és más együtt utazók saját fülkéket is foglalhatnak maguknak. Egyes fülkék között a válaszfal kinyitható. Így egy nagyméretű, legfeljebb hatágyas fülke vagy mindkét fülke egyágyas foglalásával akár egy hatalmas „lakosztály” is létrehozható. Az utaskísérő fülkéjében az út teljes időtartama alatt készpénzzel és bankkártyával is vásárolhatók hűtött és meleg italok, édes és sós rágcsálnivalók, és szendvicsek.

A hálókocsik utasait üdvözlő csomaggal várjuk, melynek tartalma:

 

3 ágyas fülkében

2 ágyas fülkében

1 ágyas fülkében

0,5 l szénsavmentes ásványvíz

+

+

+

Hohes C multivitamin gyümölcslé (0,25 l)

+

+

 

DÉR Juice derecskei almalé (0,33 l)

 

 

+

Utasellátó kocka

+

+

+

Hungária Extra Dry pezsgő (0,2 l)

 

 

+

1-1 db frissítő illetve kézfertőtlenítő kendő

+

+

+

brassói járaton szabadon választhat, hogy a hálófülkében felszolgálva, ágyba kéri a reggelit, vagy az étkezőkocsiban szeretné elfogyasztani. Utóbbi esetben az utaskísérőtől kapott reggeli kupon bármelyik reggeli menüre beváltható.

A hálófülkében felszolgált reggeli tartalma:

  • hideg reggeli (2 db császárzsemle, sertéssonka, paprikás szalámi, trappista és edami sajt, 2 db mini vaj/margarin)
    VAGY
  • édes reggeli (2 db vajas croissant, vaj/margarin, dzsem, méz és mogyorókrém)
  • Hohes C 100% narancslé (0,2 l)
  • 1 tetszőlegesen választható meleg ital (kávé, capuccino, caffè latte vagy tea).

zürichi, a müncheni és a berlini járaton a reggeli menülapról 7 elemet választhat ingyenesen. Egy bővebb reggelihez további elemek darabonként 1 €-ért vásárolhatók. A reggelit az utaskísérő a fülkékben szolgálja fel.
Az utaskísérő fülkéjében az út teljes időtartama alatt készpénzzel és bankkártyával is vásárolhatók hűtött és meleg italok, édes és sós rágcsálnivalók, szendvicsek és az étkezőkocsi nélküli járatokon egyszerűbb meleg ételek is. 

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 400 Ft