MÁV-START Zrt. bemutatkozás

Cégneve: MÁV-START Vasúti Személyszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Rövidített neve: MÁV-START Zrt.

Székhelye: 1091 Budapest, Üllői út 131.

Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 01-10-045551

A MÁV Zrt. személyszállítással foglalkozó leányvállalata a 2006. október 15-i alapítást követően 2007. július 1-jétől működik önálló társaságként, korábban a MÁV Zrt. személyszállítási üzletágaként látta el feladatát. A MÁV-START Zrt. minden olyan tevékenységet ellát, amely közvetlenül az utazóközönség kiszolgálásához és a személyszállítási szolgáltatás magasabb színvonalú biztosításához szükséges.

A hatékonyabb működés érdekében 2013-ban a MÁV vállalatcsoport átalakult, amely a vasútvállalatok egyes tevékenységi köreinek összeolvadását eredményezte.

A MÁV-csoport 2013. évi átalakulása során a személyszállítási tevékenységet végző MÁV-START Zrt.-be integrálódott a vasúti vontatási feladatokat ellátó MÁV-TRAKCIÓ Zrt., valamint a vasúti járművek javítását és karbantartását végző MÁV-GÉPÉSZET Zrt.

2014 januárja óta a MÁV-START Zrt. foglalkoztatja a közvetlen vasúti személyszállításhoz elengedhetetlenül szükséges munkaköri csoportok tagjait, a személypénztáros, jegyvizsgáló, kocsivizsgáló, mozdonyvezető, járműjavító, járműkarbantartó munkatársakat. A vállalat eredményes működését a vasúti alaptevékenységeket ellátó nagy szakmacsoportok képviselői mellett  – a 21. századi európai nagyvállalati struktúrának megfelelően – számos más szakterületen dolgozó munkatárs is segíti.

A MÁV-START alapvető célkitűzése, hogy személyszállítási szolgáltatóként magas szakmai tudással és mindenekelőtt minőségi színvonalat nyújtva, utasbarát szemlélettel szolgálja ki az utasokat, hogy pozitív utazási élménnyel gazdagodva érjenek el úticéljaikhoz. Hatékony munkavégzés, racionális szervezeti háttér és 21. századi fejlesztések jellemzik a cég működését. A vasúttársaság a járműállomány folyamatos korszerűsítésével, a fedélzeti szolgáltatások minőségi fejlesztésével, javuló utastájékoztatással és komfortosabb utazási feltételekkel, korszerű, környezetkímélő eszközök és lehetőségek bevezetésével, a nemzetközi szolgáltatások fejlesztésével igyekszik a megújuló, folyamatosan fejlődő vasút szinonimája lenni. A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. több, mint 12 ezer munkavállalója azért dolgozik, hogy tovább fejlődjön a hazai és az európai vasúti személyszállítás minősége, ezáltal elismertsége és megbecsülése.