A Veszprém–Győr vonalon retró vonat közlekedik április 29-től május 21-ig

2023. április 23. vasárnap, 09.42 / Utolsó módosítás: 2023. április 26. szerda, 15.54

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) eseménysorozathoz kapcsolódóan a Veszprém–Győr közötti vonalon különleges járművet állít forgalomba a MÁV-START április 29-től május 21-ig szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerintA Bakonyon viaduktokon és alagutakon keresztül haladó, Cuha patak völgyében futó vasútvonalat Magyarország egyik legszebbjeként tartják számon.

Az EKF-hez kapcsolódóan Veszprém és Győr között áprilisban és májusban hétvégékenként, naponta két vonatpárban közlekedik különleges retró vonat, amelyek korabeli festésű, olajzöld színű Bhv kocsikból és a hozzá tartozó vezérlőkocsiból állnak, Csörgő mozdony (M41) továbbítja. Ezek a menetrendszerinti személyvonatok is hagyományos díjszabás szerint vehetők igénybe. A járatok Győrből 10:13-kor és 16:13-kor, Veszprémből 13:35-kor és 19:35-kor indulnak.

Az ingavonati szerelvény múltat idéző utastere

Az olajzöld szerelvény utastere

A szerelvényben egy ritkaságnak számító kocsi is lesz, mégpedig a 105 éves SR 404 bisztrókocsi, ami egykor paklikocsiként szolgált. Az átalakított járműben a jellegéhez illeszkedő közkedvelt ételeket kínál az idén 75 éves Utasellátó: zsíros kenyeret lila hagymával és tepertő tálat, melyet hegyes-erős paprikával tesznek pikánsabbá. Emellett egyszerűbb rágcsálnivalók, üdítőitalok és alkoholos italok is megtalálhatók majd a kínálatban. Készpénzzel, bankkártyával, és mindhárom bank SZÉP-kártyájával is fizethetnek az utasok.

A 105 éves SR 404 bisztrókocsi

Az átalakított járműben a jellegéhez illeszkedő közkedvelt ételeket kínál az idén 75 éves Utasellátó.

A bisztrókocsiban készpénzzel, bankkártyával, és mindhárom bank SZÉP-kártyájával is fizethetnek az utasok.

A részletes menetrend itt található: https://www.mavcsoport.hu/retro

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság