Instagram házirend

A MÁV-START Zrt. hivatalos Instagram-oldala azért jött létre, hogy az utazóközönség első kézből tájékozódhasson különféle belföldi, illetve külföldi utazási ajánlatainkról, kedvezményeinkről és a vasúttal kapcsolatos érdekességekről. Az oldal használatával egyidejűleg minden felhasználó elfogadja az Instagram felhasználási feltételeit, illetőleg a MÁV-START Zrt. házirendjét. Az oldal felhasználóit és követőit arra kérjük, hogy kommentjeikben és személyes üzeneteikben korrekt, senki számára nem sértő stílusban, a társasággal kapcsolatos témakörökre vonatkozóan fogalmazzák meg véleményüket.

Annak érdekében, hogy az oldal informatív, a kommunikáció pedig mindenki számára hasznos legyen, néhány egyszerű szabályt vezettünk be.

  1. Megfelelő stílus: az oldalon nincs helye trágár, diszkriminatív, uszító, illetve törvénybe ütköző megjegyzésnek, illetve ilyen tartalmú kép, videó, mozgókép megosztásának, politikai, vallási, rasszista, szexuális hovatartozásra irányuló hozzászólásnak vagy személyeskedésnek.
  2. Korrekt magatartás: nincs helyük a rágalmazó, sértő, megfélemlítő, zaklató, fenyegető vagy gyűlöletkeltő hozzászólásoknak.
  3. Maradjatok a témánál: nincs helyük a spam-eknek, körlevél jellegű bejegyzéseknek, kereskedelmi/reklámcélú kommenteknek. Az adott témához fűződő véleményeket várunk.
  4. Szerzői jog: tilos szerzői jogi védelem alá tartozó tartalom közzététele a jogtulajdonos beleegyezése nélkül.
  5. Személyes adatok: ne veszélyeztessétek mások személyiségi jogait, személyes adatait, és saját személyes adataitokat se adjátok ki másoknak.

 

A moderálási alapelvek minden felhasználó számára kötelező érvényűek. Amennyiben a felhasználó a fenti moderálási alapelveket sértő tartalmat tesz közzé az oldalon, úgy első alkalommal egy figyelmeztető levél kerül részére kiküldésre. Mindazonáltal a megfelelő tartalmú és stílusú kommunikáció érdekében fenntartjuk a jogot a házirendnek nem megfelelő tartalmak előzetes értesítés nélküli eltávolítására. A házirend ismételt vagy rendszeres megsértése az oldalról való ideiglenes vagy végleges kitiltást, illetőleg blokkolást von maga után.

 

Szívesen vesszük az olyan építő jellegű hozzászólásokat és ötleteket, amelyek szolgáltatásunk színvonalának növelését segítik. Minden felhasználó fontos számunkra, ezért folyamatosan figyelemmel kísérjük a felvetett témákat, kérdéseket, és igyekszünk gyorsan reagálni is rájuk. Kérjük, ha üzenetet vagy kommentet küldtök nekünk, vegyétek figyelembe a következőket:

  1. Az oldalon munkatársaink megpróbálnak minden kérdésre válaszolni, illetve tájékoztatást adni a legfrissebb információkról, de visszajelezni munkanapokon 8:00–17:00 óra között tudnak.
  2. Felhívjuk a figyelmet, hogy a MÁV-START Zrt. hivatalos Instagram oldala nem minősül ügyfélszolgálatnak vagy panaszkezelési csatornának, így ezen az oldalon tett komment, hozzászólás, illetve bármely egyéb tartalom nem minősül hivatalosan benyújtott panasznak.  A szolgáltatásunkkal kapcsolatos panaszbejelentéseket az erre a célra fenntartott csatornán, az eszrevetel [KUKAC] mav-start.hu e-mail címen tudjuk fogadni, ezért kérjük, ide juttassátok el észrevételeiteket.
  3. Elhagyott tárgyak esetén, a gyorsabb ügyintézés érdekében, az alábbi linken található elérhetőségeken tudtok érdeklődni: https://mavcsoport.hu/ugyfelszolgalat/elvesztettem-hol-keressem
  4. Az oldalon az adatok gyűjtését és kezelését, pl. sütik alkalmazásával az Instagram végzi. További információkért, kérjük, olvassátok el az Instagram adatvédelmi elveit.

 

A MÁV-START Zrt. fenntartja a jogot a házirend módosítására!