2014. évi beszámoló Tollaslabda szakosztály

A Tollaslabda szakosztály év közbeni edzései továbbra is a Szent István Gimnázium tornatermében folynak. A hétfői napokra szóló bérleti szerződés a Gimnáziummal évente egy keret-szerződés keretében került megkötésre, teljesítési igazolás alapján történik a kiegyenlítésre.

A szakosztály egyik fontos célja a MÁV-csoport fiataljainak egészség megőrző mozgási lehetőség biztosítása, közösségi élet csapatösszetartó erején túl a versenyszabályoknak megfelelő tollaslabda sport ismertetése, népszerűsítése, melyhez 2013 óta Cserni János 29-szeres magyar bajnok nyújt segítséget, aki igény szerint vezeti/irányítja edzéseinket.

A szakosztály régi és új vezetése minden eddigit felülmúlóan 2014. március 22-én megrendezte az V. Vasutas Tollaslabda Találkozót. Az esemény helyszíne hagyományosan a Szent István Gimnázium tornaterme volt, amit nem kis szervezés útján tettek versenyre alkalmassá az önkéntes szervezők a MOB és a Magyar Tollaslabda Szövetség sikeres pályázatának köszönhetően.

A nevezett 20 fő közül csak páran nem jelentek meg. A játékok támogatóinak köszönhetően (MÁV Zrt.; Rail Cargo Hungaria; MÁV-START Zrt.) minden nevező játékos apró figyelmességeket tartalmazó csomaggal vághatott neki a küzdelmeknek. A versenybíróság vezetője, Cséti Viktor, másik illusztris tag pedig Cserni János 29-szeres magyar bajnok volt.

A svájci lebonyolítás szerint 21 pontig tartó mérkőzések minden játékosnak legalább 6 meccset jelentett, melynek sorsolását a számítógépes programmal vezényelték.

Eredmények a hölgyeknél:

I. Varró Zsuzsanna (VSC tag;)

II. Balázs Eszter (MÁV SzK Zrt. közbeszerzési szakelőadó)

III. Farkas Krisztina (MÁV SzK Zrt. számviteli szakértő)

Eredmények a férfiaknál:

I. Bárány Zsolt (MÁV Zrt. beruházási projektkoordinátor)

II. Hartyányi Dániel (MÁV SzK Zrt. IT szakértő)

III. Marton Roland (MÁV SzK Zrt. IT szakértő, egyben a szakosztály vezetője).