Ismét elindult a pályakezdő diplomás program

Szeptember második hetében 47 fővel újra szabad jelzést kapott a MÁV-csoport karrierexpressze. Az orientációs modul hat napja során a fiatalok együttműködés-fejlesztő tréningen, vasútszakmai helyszínbejáráson, interaktív tudásmegosztáson és vezetői kerekasztal-beszélgetéseken vehettek részt.

 
 
2017. szeptember 14-én elindult a MÁV-csoport frissdiplomások részére meghirdetett pályakezdő diplomás programjának orientációs modulja. A hat nap során az újonnan belépő fiatalok együttműködés-fejlesztő tréningen, vasútszakmai helyszínbejáráson, interaktív tudásmegosztáson és vezetői kerekasztal-beszélgetéseken vehettek részt. Az intenzív beilleszkedést támogató napokon a MÁV-csoport 47, a GYSEV Zrt. 2 fővel képviseltette magát.
 
Palyakezdo_diplomas_program_02_20170927_nagy.jpg
 
A MÁV Zrt. utánpótlásprogramjának célja a friss diplomás pályakezdő szakemberek felvétele és hatékony integrálása a vasúttársaság szervezetébe, lojalitásuk erősítése, elkötelezettségük fenntartása, motivációjuk növelése. Az elmúlt tíz évben közel 300-an nyertek felvételt a pályakezdő diplomás programba, közülük sokan ma már operatív szintű vezetői vagy szakértői munkakörben tevékenykednek.
 
A vállalat szervezetfejlesztési csapata a program fő szervezőjeként céljául tűzte ki, hogy élményt és hosszú távú szakmai kapcsolódásokat biztosítson a résztvevők számára az egyes rendezvényeken. A fiatalok meghívást kaptak például egy háromnapos programra, ahol különböző feladatokon és gyakorlatokon keresztül megismerhették egymást, elmondhatták véleményüket a vasútról, megtapasztalhatták az együtt gondolkodás és a közös munka lehetőségeit. Csapatversenyekben is részt vehettek, amelyek során több kreatív és érdekes feladatot oldhattak meg. A menedzsment részvételével megtartott kerekasztal-beszélgetésen azonnali párbeszédeket indíthattak a vállalatok első számú vezetőivel, ízelítőt kaphattak a szervezeti kultúrából, és meghallgathattak személyes karriertörténeteket is.
 
Palyakezdo_diplomas_program_01_20170927_nagy.jpg
 
Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója köszöntőjében arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy a vasúttársaság összetettségéből, speciális működéséből és Magyarországon egyedülálló jellegéből adódóan nem hasonlítható más munkáltatókhoz. Dávid Ilona kiemelte: a vállalatcsoport már nem olyan, mint korábban, a mai vasút naponta újul, újít és vizsgálja felül saját magát, fejlődik.
 
Az orientációs hét zárásaként, a MÁV-csoport szeptember 27-i nyílt napján a vasúti szakmák megismerésére kaptak lehetőséget a fiatal kollégák a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkban (a rendezvényről itt olvashatnak bővebben). Ezután visszatértek befogadó szervezetükhöz, ahol elkezdték vagy éppen folytatták a szakterületeknek megfelelő ismeretek és gyakorlati tudásuk gyarapítását.
 
Palyakezdo_diplomas_program_03_20170927_nagy.jpg
pályakezdő diplomás program résztvevői és a MÁV Zrt. Humánerőforrás Vezérigazgató-helyettesi Szervezetének munkatársai a Magyar Vasúttörténeti Parkban
 
A másfél éves program végén a résztvevők lehetőséget kapnak tapasztalataik, építő jellegű javaslataik és meglátásaik bemutatására a TALENT konferencián. A szakmai rendezvényre történő felkészülést a MÁV Zrt. szervezetfejlesztési csapata biztosítja számukra. A kiképzés időszaka után diplomás munkatársaink különböző készségfejlesztő programokon vehetnek részt, amelyek célja az egyéni kompetencia, illetve a munkavégzés során szükséges személyes hatékonyság fejlesztése.
 
Pályakezdő munkatársainknak sikeres munkavégzést kíván a MÁV Zrt. Humánerőforrás Vezérigazgató-helyettesi Szervezete.
 
 
MÁV Zrt. Humánerőforrás Vezérigazgató-helyettesi Szervezet
 
 
Fotó: MÁV Zrt. Humánerőforrás Vezérigazgató-helyettesi Szervezet