Séta a szentesi vasúti relikviák között

Múzeumok Éjszakája - Szentes - MÁV-Start

Bemutatkozik a MÁV-START Zrt. JBI Szeged Szentesi Telephely Vasúttörténeti Alapítvány Szentesi Gépészeti Gyűjteménye.

Az 1928-ban létesült Motorgarázs múltját és a mellékvonali motorkocsis közlekedést bemutató gazdag dokumentáció és tárgyi emlékek kiállítása különleges élményt nyújt mindenkinek, aki szereti a vasút történetét. A telephelyen kialakított kiállítási helyiségekben a vasúti relikviák mellett egyéb használati kellékek is megtekinthetők.

A szabadtéri területen kisvonatozásra is lehetőség nyílik, ahol a nagyvasúti járművek megtekintése mellett egyéb interaktív foglalkozások is várják az érdeklődőket. Csodálatos természeti környezetben tekinthetők meg a muzeális vasúti járművek, amelyeket belülről is meg lehet csodálni. A kisvonattal körbe lehet utazni a skanzent, ahol a híres és közkedvelt „Thomas” vonat is várja a látogatókat.

Az egyik helyiségben folyamatosan működő „H0”-s terepasztal fogadja a nézőket, ahol rengeteg érdekes és látványos vasúti relikvia, köztük mozdonytáblák és alkatrészek is megtekinthetők.

A vasúti témájú filmek vetítése 16mm-es vetítőgéppel, valamint vasúti oktatóanyagok diafilmen és a közelmúlt történései digitálisan vetítve szintén a program részét képezik.

A csoportok részére nonstop tárlatvezetéssel ismertetjük meg a gyűjtemény legértékesebb darabjait, így biztosítva, hogy mindenki részletes és érdekes információkat kapjon a kiállításról.

Várunk mindenkit sok szeretettel! 

Megközelítés

6600. Szentes, Korsós u. 51.

Regisztráció az eseményre

Előzetes regisztrációra nincs szükség, de érdemes időben érkezni.

Kapcsolat

Kemenesi Csaba
Tel.:+36 30 5656-499
e-mail: kemenesi.csaba [KUKAC] mav-start.hu

Valkai Csaba
+36 30 439-9412

Galéria

  Múzeumok Éjszakája - Szentes - MÁV-Start  Múzeumok Éjszakája - Szentes - MÁV-Start  Múzeumok Éjszakája - Szentes - MÁV-Start  Múzeumok Éjszakája - Szentes - MÁV-Start  Múzeumok Éjszakája - Szentes - MÁV-Start  Múzeumok Éjszakája - Szentes - MÁV-Start  Múzeumok Éjszakája - Szentes - MÁV-Start  Múzeumok Éjszakája - Szentes - MÁV-Start

MÁV applikáció - zsebünkben a vasúti utazástervező

Az ország- és vármegyebérlet megvásárolható online, a MÁV applikáción keresztül.

Bérletét offline módban, valamint bejelentkezés nélkül is be tudja mutatni a MÁV appon.

Az új bérlettípusokról részletek az orszagberlet.hu oldalon érhetőek el, az alkalmazás letölthető az alábbi áruházakból.

Google play Android operációs rendszert használó utasaink az ikonra kattintva tölthetik le az alkalmazást.
AppStore iOS operációs rendszert használó utasaink az ikonra kattintva tölthetik le az alkalmazást.
Huawei AppGallery Huawei készüléket használó utasaink az ikonra kattintva tölthetik le az alkalmazást.