Szentkúti Vasúttörténeti Emlékhely Petőfiszállás Vasútállomáson

Múzeumok Éjszakája - Petőfiszállás - MÁV-START

A vasúttörténeti kiállítás egy különleges időutazásra hívja az érdeklődőket, amely a felvételi épület utca felőli bejáratán át közelíthető meg. A látogatók betekintést nyerhetnek a vasúti szakmák világába, és megismerhetik a pályafenntartási, vontatási-gépészeti, valamint forgalmi szakszolgálatok munkáját.

A kiállított dokumentációk és munkaeszközök révén a látogatók részletesen megismerkedhetnek a vasúti munkafolyamatokkal. A pályafenntartás, vontatás és forgalom irányítása mind olyan szakmák, amelyek nélkülözhetetlenek a vasút zavartalan működéséhez. A kiállított szerszámok és egyenruhák autentikus képet festenek a vasutasok mindennapi életéről. A kiállítás külön szekciója az utazással kapcsolatos tárgyakat mutatja be, amelyek visszahozzák a 70-80-as évek hangulatát. Ezek az emlékek nemcsak a vasúti közlekedés rajongóinak nyújtanak érdekességeket, hanem mindenkinek, aki nosztalgiával gondol vissza erre az időszakra.

A forgalmi és állomásfőnöki irodák szakmai berendezései hűen tükrözik a korszak technikai és munkakultúráját. A kiállított tárgyak és eszközök között megtalálhatók a korabeli irodai felszerelések, amelyek segítségével a látogatók betekintést nyerhetnek a vasútirányítás világába. A szolgálati lakásként használt hálószoba és konyha korhűen berendezve várja a látogatókat. A kiállított használati tárgyak és bútorok mind a 70-es évekre jellemzőek, így a látogatók egy pillanatra visszarepülhetnek ebbe a korszakba.

A kiállítás egyik leglátványosabb eleme a terepasztal, amelyen egy falu elevenedik meg, melyet körbe fut a vasút. A vasúton és közúton egyaránt a 70-es éveket jelenítettük meg a kornak megfelelő járműparkkal.

A kiállítás által nyújtott részletes bemutatók és korhű berendezések segítségével a látogatók egy felejthetetlen utazáson vehetnek részt, amely közelebb hozza a múltat a jelenhez.

Várunk mindenkit sok szeretettel!

Megközelítés

6113 Petőfiszállás, Kossuth Lajos u.6.

Regisztráció az eseményre

Előzetes regisztrációra nincs szükség, de érdemes időben érkezni.

Kapcsolat

Nagyváradi André

Tel.:+36 30-427-8647
e-mail: nagyvaradi.andre [KUKAC] gmail.com

Galéria

Múzeumok Éjszakája - Petőfiszállás - MÁV-Start  Múzeumok Éjszakája - Petőfiszállás - MÁV-Start  Múzeumok Éjszakája - Petőfiszállás - MÁV-Start

MÁV applikáció - zsebünkben a vasúti utazástervező

Az ország- és vármegyebérlet megvásárolható online, a MÁV applikáción keresztül.

Bérletét offline módban, valamint bejelentkezés nélkül is be tudja mutatni a MÁV appon.

Az új bérlettípusokról részletek az orszagberlet.hu oldalon érhetőek el, az alkalmazás letölthető az alábbi áruházakból.

Google play Android operációs rendszert használó utasaink az ikonra kattintva tölthetik le az alkalmazást.
AppStore iOS operációs rendszert használó utasaink az ikonra kattintva tölthetik le az alkalmazást.
Huawei AppGallery Huawei készüléket használó utasaink az ikonra kattintva tölthetik le az alkalmazást.