Séta a nagykanizsai vasúti műhelyben

Múzeumok Éjszakája - Nagykanizsa - MÁV-START

Csatlakozz hozzánk egy izgalmas kalandra, és fedezd fel a vasúti műhelyek rejtett világát! Olyan programra invitálunk, ahol a múlt és a jelen találkozik, ahol a technikai csodák és a mérnöki zsenialitás összefonódik a modern vasúti közlekedés fenntartásának érdekében. Induljunk el egy vezetett túrára a műhely területén, és nézzük meg közelebbről a műhely különféle részeit és tevékenységeit! Merüljünk el a munkafolyamatokban, és ismerjük meg azokat a technológiákat, amelyek hajtják a vasúti közlekedés hátterét. A program a műhely történetének ismertetésével kezdődik, majd a műhelybejárással folytatódik, ahol a 20 méteres fordítókorong mellett megtekinthetők a kapcsolódó sugárvágányok, a mozdonyjavító álláshelyek, a segédműhelyek és a gépészeti berendezések. Csodáljuk meg a műhelyben található technikai berendezéseket, amelyek nélkülözhetetlenek a vasúti járművek karbantartásához és javításához. Bemutatjuk továbbá a gőzmozdonyok kiszolgálásánál használt berendezéseket, a 18 méteres fordítókorongot, a kapcsolódó mozdonyjavító körfűtőházban a mozdonyjavító álláshelyeket, segédműhelyeket és a gépészeti berendezéseket. A terület bejárása során megtekinthető az egy és öt tonnás daru, a kerékpársüllyesztő, a gőzmozdonyjavítás berendezései és a hidraulikus prés is. Mindezek olyan érdekességek, amelyek garantáltan lenyűgözik a résztvevőket!

Ne hagyd ki ezt a különleges lehetőséget, hogy betekintést nyerj a vasúti műhelyek varázslatos világába! Csatlakozz hozzánk, és fedezd fel a vasúti közlekedés rejtett titkait egy olyan kalandban, amely felejthetetlen élményekkel ajándékoz meg!

Várunk mindenkit sok szeretettel! 

Megközelítés

8800 Nagykanizsa, Csengery út 84.

Regisztráció az eseményre

Előzetes regisztrációra nincs szükség, de érdemes időben érkezni.

Kezdési időpontok: 2024. június 22.-én 18:30, 20.00 es 21:30. A látogatók bármikor bekapcsolódhatnak.

Kapcsolat

Helyszíni vezető: Osváth Sándor, telephelyvezető

Telefonszám: +36309373001

Galéria

Múzeumok Éjszakája - Nagykanizsa - MÁV-Start  Múzeumok Éjszakája - Nagykanizsa - MÁV-Start  Múzeumok Éjszakája - Nagykanizsa - MÁV-Start

MÁV applikáció - zsebünkben a vasúti utazástervező

Az ország- és vármegyebérlet megvásárolható online, a MÁV applikáción keresztül.

Bérletét offline módban, valamint bejelentkezés nélkül is be tudja mutatni a MÁV appon.

Az új bérlettípusokról részletek az orszagberlet.hu oldalon érhetőek el, az alkalmazás letölthető az alábbi áruházakból.

Google play Android operációs rendszert használó utasaink az ikonra kattintva tölthetik le az alkalmazást.
AppStore iOS operációs rendszert használó utasaink az ikonra kattintva tölthetik le az alkalmazás
Huawei AppGallery Huawei készüléket használó utasaink az ikonra kattintva tölthetik le az alkalmazást.