MÁV-HÉV Zrt. bemutatkozás

Cégneve: MÁV Helyiérdekű Vasút Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Rövidített neve: MÁV-HÉV Zrt.

Székhelye: 1087 Budapest, Könyves Kálmán körút 54-60.

Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 01 10 049023

A MÁV-HÉV Zrt. és jogelődjei 130 éve szolgálják ki Budapest és agglomerációja utazóközönségét öt vonalon (H5 Szentendre, H6 Ráckeve, H7 Csepel, H8 Gödöllő, H9 Csömör), közel 100 kilométeres hálózaton. A jellegzetes zöld vonatok óramű pontossággal, évente közel 80 millió utast szállítanak kora hajnaltól késő estig. A fővárosban és környékén több telephelyen, megközelítőleg 1200 kolléga azért dolgozik, hogy valamennyi utas időben és biztonságban érjen úticéljához.

A társaság hivatalosan 2017. február 23. óta a MÁV-csoport teljesjogú leányvállalata. Önállóan látja el az üzemeltetési, forgalmi, forgalomirányítási, jármű- és pályafenntartási feladatokat. A HÉV személyszállító járműállománya 98 darab villamos motorvonatból áll, ezek jórészt három típuscsaládból tevődnek össze: az MIXA, az MX és az MXA villamos motorvonatokból. Öt járműtelepen (Szentendre, Cinkota, Csepel, Dunaharaszti, Ráckeve) járműfenntartási tevékenységet látnak el (karbantartás, javítás, felújítás). A műhelyi beavatkozásokat Szentendrén, Cinkotán és Dunaharasztiban végzik.

A MÁV-HÉV Zrt. célja a megbízható, utasbarát, minőségi közlekedés, az átlátható vállalati működés és a hatékony költséggazdálkodás. A vállalat társadalmi felelőségvállalásának fókuszában a közlekedésbiztonság áll. Kulturált, pontos közlekedést nyújtanak, erősségük szakembereik elhivatottsága és felkészültsége. A szaktudás, a technikai feltételek, valamint a pénzügyi és humán erőforrások segítségével hatékonyan működő, környezettudatos közösségi közlekedést biztosítanak.

Tovább a MÁV-HÉV saját honlapjára.