INNOMÁV 2020!

ELINDUL AZ INNOMÁV 2020
MÁV vállalatok munkavállalói ötletpályázata

Mi az INNOMÁV?

A Humánerőforrás vezérigazgató-helyettes szervezet 2018-ban elindított kezdeményezése 2020-ban is folytatódik. Egy hagyomány folytatása, amelynek célja az újító javaslatok megismerése és megvalósítása, amelyek a MÁV-cégcsoport működését támogatják.

Az INNOMÁV 2020 munkavállalói ötletpályázathoz az idei évben csatlakozik a MÁV-START, a MÁV SZK, és a MÁV FKG is. A munkatársak a saját vállalatuk felületén adhatják be innovációs pályázataikat. Első körben minden vállalat saját döntőt szervez.

A vállalati döntők után kerül megrendezésre az első Innovációs Gála, amelyen a vállalatok legjobbjai – az 1-3. helyezést elért csapatok – vesznek részt. A Gálán a csapatok a leginnovatívabb megoldásaikat a vállalatok felsővezetői, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, egyetemek és vasútszakmai területek képviselői számára mutathatják be.


Hogyan épül fel az INNOMÁV?

Az INNOMÁV2020 felépítése minden vállalat esetében hasonló, és a következő leírás szerinti többfordulós rendszerben fog működni. Minden vállalatnak saját Intranetes INNOMÁV oldala van, amelyet csak a saját munkatársaik érnek el.

I. forduló: Először a csapatok regisztrációját és a javaslatok rövid bemutatását várják a szervezők – ezt mától, 2020. február 10-től legkésőbb február 24-ig tehetitek meg a csapatok. A benyújtott pályázatokat a szakterületek szakmai támogatói értékelik, és ők döntenek a csapat továbbjutásáról a második fordulóba.

II. forduló: Itt a csapatoknak az innovatív javaslatuk részletes kidolgozását, a pályázatuk célját és hatását kell bemutatniuk a szakmai bírálók felé. A bírálók a legjobb 10 pályázatot juttatják tovább a harmadik fordulóba, a döntőbe.

III. forduló: A döntőbe bejutó csapatoknak egy prezentáció keretében kell ismertetniük az  elképzeléseiket a szakterületek vezetőiből álló zsűri és a meghívott vendégek előtt.


A fordulók és a teljes folyamat időzítését megtaláljátok a vállalatok INNOMÁV felületén, a „Fontos időpontok” menüpont alatt


Az 1–3. helyezett csapat tagjai pénzjutalomban is részesülnek.

I. helyezést elért csapatnál – 500.000. Ft/fő/bruttó

II. helyezést elért csapatnál – 300.000. Ft/fő/bruttó

III. helyezést elért csapatnál – 150.000. Ft/fő/bruttó


Mire van szükség a pályázáshoz?

Ahhoz, hogy részt vehessetek az INNOMÁV pályázatban, az innovatív javaslatokon túl az alábbiak szükségesek:

•     legyetek a pályázatban résztvevő valamelyik MÁV-vállalat munkatársa;

•     a munkaköri besorolásotok (MMK) ne érje el a 18-as szintet;

•     alakítsatok egy csapatot, vagy csatlakozzatok egy induló csapathoz (létszám 2-4 fő);

•     a csapat legalább egy tagja rendelkezzen az adott MÁV-vállalathoz tartozó e-mail-címmel.


Az INNOMÁV részletes pályázati kiírását, jogi feltételeit és adatvédelmi tájékoztatóját keressétek a vállalatotok INNOMÁV 2020 oldalán a Tájékoztatók” menüpont alatt.

Mit várunk Tőletek?

Innovatív megoldásokat. Olyan újító folyamatokat, megoldásokat, szolgáltatásokat vagy technológiai fejlesztéseket, amelyek megvalósíthatóak vagy tervezhetőek a jövőbeni projektekben.

A beérkező javaslatok lehetséges befogadó területeit és az innovációs kihívás megfogalmazását megtaláljátok a vállalatotok SharePoint oldalán az „Innovációs kihívások” menüpont alatt.


FONTOS

Az INNOMÁV részletes pályázati kiírása, az innovációs kihívás, a jogi feltételek, az adatvédelmi tájékoztató vállalatonként változhat, ezért kérünk minden pályázó csapatot, hogy a saját vállalatához tartozó linken keresztül érje el az INNOMÁV 2020 felületét, és az ott szereplő feltételek alapján vegyen részt a pályázatban.


Jelentkezéseteket itt várjuk:

- a MÁV Zrt. csapatai itt jelentkezhetnek: - https://intranet.mav.hu/e/otlet/innomav/mav

- a MÁV-START csapatai itt jelentkezhetnek: - https://intranet.mav.hu/e/otlet/innomav/start

- a MÁV SZK csapatai itt jelentkezhetnek: - https://intranet.mav.hu/e/otlet/innomav/szk

- a MÁV FKG csapatai itt jelentkezhetnek: - https://intranet.mav.hu/e/otlet/innomav/fkg


Szóval, ha megvan a csapat, van egy innovatív megoldásotok, és éreztek magatokban elég rátermettséget, kitartást és kreativitást, hogy kidolgozzátok, akkor vágjatok bele!

 


INNOMÁV 2020 csapata