Természetbarát szakosztály hírei

A Természetbarát Szakosztály évnyitó túrája a Budai hegyekben

 

2017. január 7-én tartotta a MÁV Vezérigazgatóság Természetbarát Szakosztálya idei első – évnyitó – túráját a Budai hegyekben. A meglehetősen hideg  –  közel  - 20 fok - és a csípős szél ellenére 19 túratársunk gondolta úgy, hogy az ünnepek alatt felhalmozott plusz kilók egy részétől próbál megszabadulni, és egy kellemes napot tölt a szabadban.

Útvonal: Nagybányai út – Határ nyereg – Újlaki hegy – Virágos nyereg – Hármas-határ hegy – Fenyőgyöngye.

Túratáv: 12 km, szintkülönbség +250 m.

A túra Kerékgyártó Árpád vezetésével 9.30 körül indult. Az első kisebb pihenőt az Árpád kilátónál tartottuk, ahonnan szép kilátás nyílt a zajló Dunára és Budapest egy részére.

A Határ nyeregig valamennyien együtt gyalogoltunk tovább. Innen néhányan egy rövidített útvonalon Hűvösvölgybe indultak. A csapat nagyobb része – G. Nagy János vezetésével -  tovább indult a Hármas-határ hegyre, ahol megnéztük és megmásztuk az újonnan épült Guckler Károly kilátót. Itt előkerültek a hátizsákokból az ünnepekről maradt morzsák és némi lélekmelegítő is.

Kissé átfagyva, de vidáman, jó hangulatba indultunk tovább utunk céljához, a Fenyőgyöngyéhez, ahol jólesett beszállni a jó meleg autóbuszba.

Az év első túráján egy szép napot töltöttünk együtt.

Lejegyezte: Honvári Terézia (szakosztályvezető)

Árpád kilátóGuckler Károly kilátóHármashatárhegy Árpád kilátóHármashatárhegy csúcsonHármashatárhegy Guckler kilátó