A vonatok után vasútállomásokon is ingyenes wifi a MÁV-nál

2013. szeptember 30. hétfő, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.47

WIFIA MÁV Csoport már több száz vasúti kocsiján biztosítja az ingyenes vezeték nélküli (wifi) internet szolgáltatást utasai számára. Szeptember 27-én pedig a vasúttársaság az első állomási wifi-rendszert is üzembe helyezte, Keszthelyen. A keszthelyi tesztüzem után a közeli hónapokban újabb vasútállomásokon építik ki a szolgáltatást, melyet ingyen biztosítanak a vonatra várakozók számára. A vasúttársaság célja ez által plusz, díjmentes szolgáltatás nyújtása utasai számára.

A keszthelyi wifi-rendszert a Balatonszentgyörgy–Keszthely vasútvonal megnyitásának 125. évfordulója előtt tisztelgő ünnepség keretében helyezték üzembe, 2013. szeptember 27-én. A tesztüzemű szolgáltatás szakmai és infrastrukturális hátterét a T-Systems Magyarország Zrt. biztosítja.

A vonali évfordulós ünnepséget a MÁV és Keszthely Város Önkormányzata közösen szervezte, azon Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármester valamint Manninger Jenő országgyűlési képviselő is köszöntőt mondott.

Az évforduló alkalmából a vasúttársaság egész nap színes programokat kínált a keszthelyi állomásra kilátogatóknak. Egyebek közt nosztalgia vonat, hajtányozási lehetőség, a matricázott Aranycsapat-mozdony és a Weöres-mozdony várta az érdeklődőket. Ezen járművekre fel is mehettek, és immáron a helyszínen készült fotóikat az állomási wifi segítségével is megoszthatták ismerőseikkel.

MÁV Zrt.