Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, változás néhány vonat közlekedési rendjében

2014. május 9. péntek, 12.33 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.47

Ezen a hétvégén kezdetét veszi a nyári időszámítás, ezért szombatról vasárnapra virradó éjszaka (március 30) az órákat kettő óráról három órára előre kell állítani. A vonatok menetrendje emiatt egy vonat kivételével nem módosul, azonban a hajnali időszakban induló és már úton lévő 6 belföldi és 17 nemzetközi vonat közlekedési rendjét érinti a változás.

Belföldön egy Budapestről Szobra, Budapestről Szolnokra, Debrecenből Budapestre, Budapestről Debrecenbe, Debrecenből Nagykerekibe és egy Lajosmizséről Budapestre közlekedő vonat az érintett. Nemzetközi viszonylatban egy-egy Budapestről Brassóba, Bukarestbe, Zürichbe, Berlinbe, Varsóba, Krakkóba, Münchenbe, Belgrádba, Moszkvába induló vonat, valamint ezek Budapestre érkező vonatpárjai, és több Moszkvából érkező nemzetközi gyorsvonat közlekedik az óraátállítás ideje alatt.

Az érintett vonatok menetrendjéről,indulási és érkezési időpontjairól részletes információ a MÁV-START honlapján awww.mav-start.hu oldalon található, valamint a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon is kérhetnek felvilágosítást az érdeklődők.

Budapest, 2014. március 27

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

(Kavalecz Imre sajtóügyeletes)