Újévi menetrend

2013. december 30. hétfő, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.47

A MÁV-START Zrt. ezúton hívja fel tisztelt utasai figyelmét, hogy a szilveszteri utazási szokásokhoz igazodva változik a vonatok közlekedési rendje.

Az ünnepi forgalomhoz igazodvaszilveszterkor és az új év elején

december 31-én, kedden munkanapi,

január 1-jén, szerdán ünnepnapi menetrend lesz érvényben.

Január 2-tól a megszokott menetrend alapján közlekednek a vonatok.

Az ünnep alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a vasúttársaság az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben, továbbá ahol az utasforgalom indokolja, ott a vonatok egy vagy több kocsival megerősítve közlekednek.

A menetrendben megtalálható vonatokon felül, a kényelmesebb és komfortosabb utazás érdekébenmentesítő járatok is indulnak Miskolc-Tiszai pályaudvarról 2014. január 5-én 15 óra 40 perckor Budapest-Keleti pályaudvarra, illetve 2014. január 5-én 13 óra 37 perckor Nyíregyházáról Budapest-Nyugati pályaudvarra.

A vasúttársaságaz eddigi tapasztalatok alapján javasolja kedves utasainak, hogy a menetjegyeiket váltsák meg elővételben, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás lehetőségét a www.mav-start.hu oldalon keresztül. Továbbá felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a MÁV-START Zrt. a 26 év alatti fiatalokra vonatkozó 33%-os kedvezményes menetjegyváltási lehetőséget 2014.01.01. éjfélig megszakítás nélkül biztosítja utasai számára. (Általános szabály szerint csak péntektől-vasárnapig és ünnepnapokkal egybekötött hétvégéken használható fel a kedvezmény.)

A módosított közlekedési rendről a www.mav-start.hu honlapon található menetrendi keresőben és a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon is kérhető tájékoztatás.

Budapest, 2013. december 30.

MÁV-START Zrt.