Új vasúti pénztárak nyíltak Debrecen közelében

2013. november 9. szombat, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.47

Debrecen, 2013. november 8. - A Debrecen-Sáránd-Nagykereki 106-os számú vasútvonalat, éves szinten több mint százezren veszik igénybe.A végállomásig összesen kilenc megállóhely áll az utasok rendelkezésére, eddig csak Hajdú-Bihar megye székhelyén, Debrecenben lehetett pénztárban vagy interneten keresztül megvásárolt menetjegyeket váltani. A MÁV-START Zrt. az utasok megfelelőbb kiszolgálása érdekében bővítette a vonalon a pénztári szolgáltatást, így november elejétől Konyár és Pocsaj-Esztár megállóhelyeken is lehet bármilyen távolságra teljesárú vagy kedvezményes menetjegyeket, bérleteket, InterCity és gyorsvonati pótjegyeket vásárolni. A nyitva tartás az utasforgalomhoz és a vonatok indulásához igazodik, hétköznapokon és szombaton reggel a munkába és iskolába indulás időszakában, vasárnap a távolsági utazásoknak megfelelően a déli óráktól késő délutánig vehetők igénybe a pénztárak. A pontos nyitvatartási időpontok a MÁV-START Zrt. honlapján, ide kattintva tekinthetők meg, illetve az érintett megállóhelyeken is kifüggesztésre kerültek. Információt ezen kívül a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat éjjel-nappal rendelkezésre álló 06 40 49 49 49-es telefonszámán kérhetnek az érdeklődők.

Általánosságban is elmondható, és a Debrecen-Sáránd-Nagykereki vasútvonal estében is igaz, hogy azon állomások esetében, ahol nincs pénztári szolgáltatás, vagy a pénztár az előre meghirdetett módon, a nap bizonyos időszakában zárva tart, továbbra is a vonaton a jegyvizsgáló munkatársaknál pótdíj felszámítása nélkül vásárolhatók meg a menetjegyek. Fontos kiemelni azonban, hogy amennyiben az utasoknak lett volna lehetőségük megvenni a menetjegyeket az utazás megkezdése előtt, de ezt elmulasztották, a vonaton már csak pótdíj felszámítása mellett tehetik meg.

A MÁV-START Zrt. elkötelezett a jegyértékesítési rendszer fejlesztése, az utasok jegyváltási lehetőségeinek szélesítése mellett. A vasúttársaság az állomási jegyértékesítés bővítésével párhuzamosan, a nyári hónapok végén adott át 47 új jegykiadó automatát Budapest elővárosában. Az internetes jegyértékesítési rendszer is folyamatosan fejlődik, a kezdeti indulása óta a belföldi menetjegyek mellett nemzetközi vasúti menetjegyek megváltására is lehetőséget ad a MÁV-START honlapján keresztül elérhető felület. Ezen kívül a mobiltelefon egyenlegének terhére is vásárolhatóak menetjegyek, valamint egyes esetekben a mobil kommunikációs eszközökön (okostelefonon vagy laptopon) is bemutathatóak az interneten vásárolt jegyek QR-kódjai a vonatokon jegyvizsgálatkor, így nem szükséges kinyomtatni vagy automatán keresztül átvenni a menetjegyeket. Az elektronikus jegyértékesítéssel kapcsolatban további részletek a www.mav-start.hu honlapon érhetők el!

 

MÁV-START Zrt.