Sztrájk miatti korlátozások a francia vasútvonalakon

2014. június 6. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.47

(Frissítés június 12-én)

A német vasúttól kapott legfrissebb tájékoztatás szerint a francia vasúton június 10-én 19 órától kezdődő munkabeszüntetést június 13-án 24 óráig meghosszabbították. A Németország - Franciaország közötti ICE, TGV forgalom nem érintett.


A MÁVINFORM értesülései szerint a francia vasúton (SNCF) június 10-én, kedd este hét órától kezdve határozatlan ideig munkabeszüntetésre kerül sor. A sztrájk miatt a belföldi, valamint a nemzetközi vonatok közlekedésében késésekkel, járatrövidülésekkel, vonatkimaradásokkal kell számolni.

A Magyarországon váltott jegyeket és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatéríthetik az utasoknak, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet. A külföldre utazók figyelmét felhívjuk, hogy amennyiben mégis elutaznak, jegyeik záradékolásáról, szükség esetén, külföldön gondoskodjanak. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.

Javasoljuk utasainknak, hogy utazásuk megkezdése előtt érdeklődjenek a nemzetközi tudakozóknál, vagy a MÁVDIREKT 40-49-49-49-es telefonszámán.

Budapest, 2014. június 6.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM

(kiadta: Kavalecz Imre sajtóügyeletes