Növekvő utasforgalom a nemzetközi járatokon

2013. június 21. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.48

Az elmúlt években fokozatosan emelkedett azoknak az utasoknak a száma, akik külföldi utazásukhoz a MÁV-START nemzetközi ajánlatait választották. A vasúttársaság a 2013-as nyári szezonban is számos utazási lehetőséget kínál – akár a tengerparton töltené valaki a nyarat, akár valamelyik nagyvárosban, mindkét esetben kényelmesen és kedvező áron juthat el céljához vonattal. A növekvő nemzetközi forgalomhoz az utazási szokásokhoz alakított menetrend, a kedvezményes nyári ajánlatok és a korszerű elektronikus jegyváltási lehetőség is hozzájárul. Az utasok igényeinek megfelelő kiszolgálása érdekében a MÁV-START Zrt. csaknem negyven nemzetközi vonatával áll a külföldre utazók vagy a hazánkba érkezők rendelkezésére.

 

2012-benkét és fél millió utas választotta a MÁV-START nemzetközi járatait. Az idei év első öt hónapjában 14%-al emelkedett anemzetközi utasforgalom. Az utazóközönség körében továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek a hazánk közvetlen környezetében található országok, melyek közül a legkeresettebb Ausztria, amelyet a nemzetközi utasok 45%-a választ úti célul. A második helyet 13%-al Németország foglalja el, ezt követi Szlovákia 10%-al, Románia 8%-al és Csehország 4%-al. Az i-Ticket rendszer (internetes jegyértékesítés) növekvő népszerűségének köszönhetően egyre több utas választja az online jegyváltási lehetőséget a nemzetközi viszonylatok esetében is. Az internet segítségével vásárolt és a legforgalmasabb állomásokon elhelyezett jegyátvételi automatákból felvett nemzetközi jegyek száma az idén megduplázódott 2012-hez képest, ami az év első felében több mint huszonötezer értékesített menetjegyet jelent.

A MÁV-START Zrt. kiemelt ajánlatai között szerepelnek idén is az Adriai- és a Fekete-tenger üdülőhelyei, ahová hetente többször is indulnak közvetlen vonatok. Kiváló választás lehet Bulgária, ahol a déli (Burgas, a Nesebar nemzetközi gyorsvonattal) és az északi (Várna, az Albena nemzetközi gyorsvonattal) partszakasz is elérhető. De eljuthatnak a horvátországi Splitbe (Adria nemzetközi gyorsvonattal), a montenegrói Barba (Avala EuroCityvel, visszaúton a Panonija nemzetközi gyorsvonattal) valamint az idén először Szlovénia legnagyobb tengerparti városába, Koperbe is (Istria nemzetközi gyorsvonattal).

A nemzetközi utazási lehetőségekről az utasok további információkat a MÁV-START Zrt. honlapján, a www.mav-start.hu weboldalon találhatnak, vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06 40 49 49 49-es telefonszámán is kérhető tájékoztatás.

 

MÁV-START Zrt.