Mintegy százezer utas a hétvégén a balatoni vonatokon

2012. július 6. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.48

Az előző hétvégék tapasztalatai, továbbá a balatoni és velencei-tavi rendezvények kapcsán jelentősen megnövekvő utasforgalomra számít a MÁV-START péntek délutántól vasárnap estig a két tó vasútvonalain. A komfortosabb utazás érdekében összesen tizennégy járművet csoportosítottak át a szakemberek az ország más területeiről a balatoni vasútvonalakra, ennek eredményeként a tó körül közlekedő szerelvények még az eddiginél is hosszabbak lesznek. Például egy vasárnap délutáni Balatonfüred-Székesfehérvár vonat az eddigiekhez képest kétszeres mennyiségű ülőhelyet biztosít az utasoknak. A vasúttársaság mentesítő vonatot is indít szombaton, amely a délelőtti órákban a főváros felől a Balaton északi partján, visszafelé pedig Budapest felé a tó déli partján közlekedik.

A leghosszabb balatoni vonatok a hétvégén több mint tíz vasúti kocsiból fognak állni, és több mint 700 utast képesek szállítani.

A Velencei-tó érintettsége is kiemelt lesz az elkövetkező hétvégén, a vasúttársaság a tapasztalati szerinti legnagyobb utasforgalmú vonatokat megerősíti, így egyes motorvonatok az eddigi kettő helyett három egységből állnak majd. Az EFOTT rendezvény utasai érdekében vasárnap menetrenden felül több vonat is megáll Velence megállóhelyen.

A vasúttársaság az elkövetkező napokban az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművet közlekedteti a szerelvényekben, és különös figyelmet fordít a balatoni vonatokra. A szakemberek folyamatosan figyelemmel kísérik az utasforgalmat, és a tapasztalatok alapján a továbbiakban is mielőbb megteszik a szükséges intézkedéseket a komfortosabb vasúti utazás érdekében.

MÁV-START Zrt.