A záhonyi és a lőkösházi vonalon késnek a délelőtti vonatok

2014. november 6. csütörtök, 09.18 / Utolsó módosítás: 2014. november 6. csütörtök, 10.23

Budapest–Szolnok–Debrecen–Záhony és a Budapest–Békéscsaba-Lőkösházavasútvonalon 30-60 perces késéssel közlekednek a délelőtti vonatok, mert Szolnok és Szajol között egy mozdony ismeretlen személyt gázolt. A balesetet követő rendőrségi helyszínelés végéig az említett szakaszon csak egy vágányon haladnak a szerelvények. Ezen a vágányon a biztosítóberendezés meghibásodott, így ez is lassítja a vonatforgalmat.

A torlódások elkerülése érdekében Szolnokon, Törökszentmiklóson egymáshoz kapcsolnak egy-egy vonatot, valamint a helyreállításig néhány járat nem közlekedik a két vasútvonalon:

Cegléd-Záhony viszonylatban közlekedő személyvonatok a szajoli állomásról fordulnak, innét pótdíjmentes csatlakozási lehetőséget biztosítunk utasainknak.

Budapest-Nyugati és Nyíregyháza/Záhony viszonylatú gyors- és InterCity vonatok Szolnok és Törökszentmiklós állomások között egymáshoz kapcsolva közlekednek.

Szolnok–Mezőtúr viszonylatú személyvonatok Szolnok és Szajol állomások között összezárva közlekednek. Az utasok a követő InterCity és gyorsvonatokkal utazhatnak el Szolnokig felármentesen.

felármentesség meghirdetése kizárólag a Cegléd–Szolnok–Törökszentmiklós, valamint Szolnok–Mezőtúr viszonylatában érvényes visszavonásig.

 

A gázolás okozta késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük.