A záhonyi és a békéscsabai fővonalon csütörtök késő délután helyreállhat a menetrend

2015. szeptember 9. szerda, 18.08 / Utolsó módosítás: 2015. szeptember 10. csütörtök, 15.36
Megjavították a Szolnok és Szajol között elvágott kábelt

Frissítés: 2015.09.10. 11:20

Röviddel 11 óra után befejezték a kábel javítását. A Budapest−Szolnok−Debrecen−Nyíregyháza−Záhony, a Budapest−Újszász−Szolnok−Békéscsaba−Lőkösháza és a Szolnok−Hódmezővásárhely vonalakon kialakult késések fokozatosan csökkennek, késő délutánra állhat helyre a menetrend szerintik közlekedés.

A felármentesség ma 13 óráig lesz érvényben.

5:00-kor

A biztosítóberendezés kábelének javítása várhatóan csütörtökön délelőttig tart. A reggeli és a délelőtti órákban jelentős, 10-30 perces (esetenként 40-70 perces) késésekre kell számítani.

Számos vonatot Szolnok és Szajol, valamint Törökszentmiklós és Szolnok között egyesítenek a torlódások és a még jelentősebb késések elkerülése érdekében. A Szolnok-Hódmezővásárhely vonal felől közlekedő személyvonatok csak Szajol állomásig közlelednek. A Budapest-Békéscsaba vonal Mezőtúr és Szajol/Szolnok állomásig közlekedő személyvonatai elmaradnak, helyettük a gyors- és InterCity vonatok állnak meg az állomásokon, megállóhelyeken.

A személyszállító vonatok Cegléd és Törökszentmiklós állomások között felármentesen vehetők igénybe a rendelkezés visszavonásáig.

Feltehetőleg munkagéppel rongálták meg a kábelt, amelynek javítása várhatóan csütörtök délig tart. Az eredeti menetrend csak délután állhat helyre. Az utasaink további türelmét kérjük, és aki  teheti legalább fél órával, egy órával korábban induljon el vonattal a debreceni és a békéscsabai fővonalak vonzáskörzetében, hogy időben érjen úti céljához.

- szeptember 9. 19:58-kor

A Szolnok−Szajol szakaszon (Szolnok állomás és Millér forgalmi kitérő közötti vonalrészen) lévő biztosítóberendezési hiba miatt nőttek a késések, több vonat is 90-100 perces késéssel közlekedik.

Késő délután másfél órán át Albertirsa állomáson is biztosítóberendezési hiba lassította a vonatközlekedést.


Előzmény:

Szerdán 17 óra 30 perckor elromlott a biztosítóberendezés Szolnok és Szajol állomás között. Az alábbi három vasútvonalon 40-60 perces késések várhatóak:

  • Budapest−Szolnok−Debrecen−Nyíregyháza−Záhony (100-as vonal)
  • Budapest−Újszász−Szolnok−Békéscsaba−Lőkösháza (120-as vonal)
  • Szolnok−Hódmezővásárhely (130-as vonal)

A helyreállításig utasai türelmét kéri a vasúttársaság.

Budapest, 2015. szeptember 9.

MÁVINFORM