Vonatkésések a Keleti pályaudvaron

2015. augusztus 14. péntek, 11.33 / Utolsó módosítás: 2015. augusztus 14. péntek, 19.40

Frissítés augusztus 14-én:

15:20 órától Budapest-Keleti pályaudvar valamennyi vonatot fogad, illetve indít. A sülysápi és a gödöllői személyvonatok maradtak ki ideiglenesen a péntek napközbeni menetrendből. A vonatok továbbra is késnek 30-60 percet.

A MÁVINFORM tájékoztatásul közli azt is, hogy a munkálatokat augusztus 17-én, hétfő hajnalig végzik. Emiatt a hétvégén is számítani lehet kisebb, nagyobb vonatkésésekre Budapest-Keleti pályaudvaron.  


Előzmény:

Budapest-Keleti pályaudvaron ma is dolgoznak a Százlábú híd alatti felsővezeték rendszeren. Emiatt a ferencvárosi induló és a Kőbánya-felsői érkező egy-egy vágányt nem, vagy csak korlátozott mértékben használhatják a vonatok, 20-40 perces késéssel. Elsősorban a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Budapest-Gödöllő-Hatvan elővárosi vonatoknál várható késés. A MÁV-START Zrt. a feltorlódások és a még nagyobb késések elkerülése érdekében 11 órától 18 óráig egyes sülysápi és gödöllői elővárosi vonatokat nem indítja el. Az elővárosi vonatok helyett a szolnoki zónázó, illetve a gödöllői vonatok helyett a hatvani, az egri gyorsított és a sátoraljaújhelyi gyorsvonatokat állítják meg minden állomáson és megállóhelyen, de csak a Keletiből kifelé közlekedőket. Elutazás előtt célszerű előre tájékozódni.

A MÁV Zrt. a kialakult helyzetért utasai megértését kéri, türelmüket köszöni.

Budapest 2015. 08. 14.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság MÁVINFORM