Veresegyház és Őrbottyán között befejeződött a helyszínelés - már közlekednek a vonatok

2016. május 16. hétfő, 12.37 / Utolsó módosítás: 2016. május 16. hétfő, 16.00

Frissítés: 2016.05.16. 15:35.

Röviddel fél négy előtt befejeződött a Veresegyház és Őrbottyán között történt baleset helyszínelése és a műszaki mentés. A MÁV szakemberei megvizsgálták a vasúti pályát is, miután a katasztrófavédelem az autóroncsot kiemelte a motorvonat alól. Ezt követően pedig korlátozások nélkül engedélyezték a vonatközlekedést az érintett szakaszon.

Az utasoknak már nem kell pótlóbuszra átszállni, de még egyes vonatoknál 10-20-30 perccel hosszabb menetidő előfordulhat. Az eredeti menetrend kora estig helyreállhat a veresegyházi vonalon.

Előzmény:

A Budapest-Vácrátót-Vác vonal Veresegyház és Őrbottyán közötti szakaszán pótlóbuszok szállítják az utasokat várhatóan késő délutánig. A vonatközlekedés azért szünetel, mert Vicziántelep megállóhely közelében a jól működő fénysorompó ellenére egy gépkocsi a sínekre hajtott és összeütközött az érkező vonattal. A személyvonaton nem sérült meg senki. 

Az autó a motorvonat alá szorult, ezért a műszaki elhárítás akár késő délutánig is elhúzódhat. Az átszállások miatt 10-20 perccel nőhet a menetidő. A vonatközlekedés újraindításának várható időpontját csak a helyszínelést követően tudják megállapítani.

A baleset okozta késések és kellemetlenségek miatt utasai elnézését és türelmét kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM