Vásárosdombónál újraindult a vonatközlekedés

2016. március 27. vasárnap, 08.28 / Utolsó módosítás: 2016. március 27. vasárnap, 09.29

Frissítés:

Vasárosdombónál befejezték a reggeli baleset helyszínelését, újraindult a vonatközlekedés. A torlódások miatt azonban a délelőtti órákban még hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok a Budapest–Dombóvár–Pécs vonalon.

A MÁVINFORM korábban közölte: vasárnap reggel nyolc órakor Vásárosdombón, az állomásra behaladó Pécs és Tapolca között közlekedő sebesvonat a vasúti átjáróban személygépkocsival ütközött össze. A vasúti átjáróban lévő fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott a közút felé, ennek ellenér hajtott a sínekre, a vonat elé a gépjármű. Vezetője nem sérült meg, a vonaton sem sérült meg senki.

 

Előzmény:

Vasárnap reggel nyolc órakor Vásárosdombón, az állomásra behaladó Pécs és Tapolca között közlekedő sebesvonat a vasúti átjáróban személygépkocsival ütközött össze.

A vasúti átjáróban lévő fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott a közút felé, ennek ellenér hajtott a sínekre, a vonat elé a gépjármű. Vezetője nem sérült meg, a vonaton sem sérült meg senki.

A helyszínelés ideje alatt Vásárosdombó és Sásd állomás között a pályát kizárták a forgalomból. A Budapest–Dombóvár–Pécs vonalon emiatt hosszabb menetidővel számoljanak a délelőtti órákban arra utazók.

Budapest, 2016. március 27.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM