Vasárnap késő este helyreállt a menetrend a miskolci fővonalon

2015. október 25. vasárnap, 08.10 / Utolsó módosítás: 2015. október 25. vasárnap, 22.35
Megjavították a biztosítóberendezést Kál-Kápolna és Füzesabony között

Frissítés: október 25. 22:35

Vasárnap 19 órakor a szakemberek végeztek a biztosítóberendezés javításával a miskolci fővonalon, késő estére helyreállt a menetrend. Még két esti távolsági vonat tart késéssel a végállomása felé (Miskolcra az 5008-as és Sátoraljaújhelyre az 5208-as járat).

Hétfő hajnalban már nem kell fennakadásokra számítani.


Frissítés: október 25. 18:15

A miskolci fővonalon vasárnap este már 50-120 perces késésekre kell számítani.
A biztosítóberendezés meghibásodása miatt a Kál-Kápolna−Füzesabony szakaszon jelentősen hosszabb a menetidő. A fővárosba tartó vonatok Füzesabonytól, a vidéki célállomások felé haladó járatok Kál-Kápolna állomástól egyesítve közlekednek. Néhány vonat már a Keleti pályaudvarról is másik járattal egyesítve indul. Utazás előtt célszerű tájékozódni az állomásokon vagy a MÁVDIREKT vonalán, a 06 40 49 49 49-es telefonszámon.

A szakemberek megállapították, hogy a biztosítóberendezés hibáját kábelzárlat okozza. A helyreállítás vasárnap estére várható, a menetrend éjfélre állhat helyre a miskolci fővonalon.


Frissítés: október 25. 11:48

A nagyobb késések elkerülése érdekében több járat is egyesítve közlekedik a Kál-Kápolna−Füzesabony szakaszon.


Előzmény:

Vasárnap reggel negyed 8-tól nem működik üzemszerűen a biztosítóberendezés a miskolci fővonalon Kál-Kápolna és Füzesabony között, ezért a vonatok a fokozott biztonsági előírások betartásával közlekednek, 20-60 perccel megnő a menetidő.

Az érintett szakaszon a sorompók sem működnek, ezért a közúton közlekedőktől is azt kéri a vasúttársaság, hogy kellő körültekintéssel közelítsék meg a vasúti átjárókat.

A műszaki hiba helyreállításáig utasai türelmét kéri a vasúttársaság.

Budapest, 2015. október 25.

MÁVINFORM