Változások a Citadella IC közlekedésében

2014. november 18. kedd, 05.22 / Utolsó módosítás: 2014. november 21. péntek, 08.05

A Magyarország és Szlovénia közötti közvetlen nemzetközi összeköttetésben korlátozások, változások lépnek életbe a Citadella IC vonatnál. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, együttes elhelyezést és kerékpárszállítást viszont ebben az esetben nem tudnak vállalni a vasúttársaságok.

November 21-én, pénteken a Budapest-Déli pályaudvarról Mariborba 13.35 órakor induló 246-os számú Citadella InterCity vonat (Maribor érkezik 19.27 órakor) csak Őrihodosig közlekedik, az utasokat onnan Mariborig motorvonat szállítja. Szombaton és vasárnap annyi a változás, hogy Őrhodis és Muraszombat között motorvonatokkal, onnan Kidricevoig vonatpótló buszokkal, majd Mariborig ismét motorvonatokkal kell utazni.

November 22-én és 23-án 15-én, szombaton és vasárnap a Mariborból 12.05 órakor induló 247-es számú Citadella InterCity vonat (Budapest-Déli érkezik 18.24) utasai részére  Maribortól Kidricevoig motorvonatot közlekedtetnek. Kidricevo és Muraszombat között a szlovén vasút vonatpótló autóbuszokat biztosít, míg Muraszombattól Őrihodosig ismét motorvonattal kell utazni. A határtól Budapestre az eredeti vonatszerelvény közlekedik. 

November 24-én, hétfőn a Maribor–Budapest közötti Citadella InterCity vonat utasait Maribor és Őrihodos között motorvonatok szállítják.