Ünnepi menetrend a vasúthálózaton

2015. április 29. szerda, 11.32 / Utolsó módosítás: 2015. április 29. szerda, 14.35

A hosszú hétvégén a május elsejei ünnepnap miatt változik a vonatok közlekedési rendje. Április 30-án a pénteki, május elsején a szombati, május 2-án az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Május 3-án már a megszokott vasárnapi, május 4-én pedig a hétfői menetrend érvényes.

Az ünnep alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben. A helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsolnak.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ weboldalon keresztül. Mindezekről bővebb tájékoztatás a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon is kérhető.

Budapest, 2015. április 29.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG