Újszásznál befejezték a helyszínelést, szombat délutánra helyreáll a menetrend

2015. március 7. szombat, 09.59 / Utolsó módosítás: 2015. március 7. szombat, 12.42

Frissítés 2015. március 7-én 12:40 órakor:

 

Újszász és Szolnok között immár mindkét vágányon közlekednek a vonatok, a műszaki mentést és a baleseti helyszínelést befejezték. A Budapest–Békéscsaba–Lőkösháza vasútvonalon folyamatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

A MÁVINFORM korábban közölte: szombat délelőtt fél tízkor a Budapest-Keleti pályaudvarról Lőkösházára tartó gyorsvonat egy nyíltvonali vasúti átjáróban személygépkocsival ütközött össze. A fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott a vonatközlekedés idején. A balesetben részt vevő gyorsvonat utasait a vasúttársaság egy másik vonatba átszállította, ennek köszönhetően nem kellett várakozniuk a vonatszerelvényben, nagyobb késés nélkül elérték úti céljaikat.


Szombaton délelőtt fél tízkor a Budapest-Keleti pályaudvarról Lőkösházára tartó gyorsvonat egy nyíltvonali vasúti átjáróban személygépkocsival ütközött. A fénysorompó működött, tilos jelzést mutatott.

Az ütközés következtében a személygépkocsi a vonat mozdonya alá szorult, a műszaki mentés és a helyszínelés hosszabb időt vesz igénybe. Addig a vonatok Újszász és Szolnok között csak az egyik vágányon közlekedhetnek. Ez torlódásokhoz és késésekhez vezet a Budapest–Szolnok–Békéscsaba vasútvonalon közlekedő vonatoknál. A vonaton senki nem sérült meg, a gépkocsivezető állapotáról nincs információja a vasúttársaságnak.

Budapest, 2015. március 7.  

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM