Újraindult a vonat közlekedés a lajosmizsei vonal teljes szakaszán

2016. június 14. kedd, 08.23 / Utolsó módosítás: 2016. június 14. kedd, 14.45

Frissítés:

Befejeződött a helyszínelés és a műszaki mentés Pestszentimre állomáson, így újraindulhatott a vonatforgalom Kőbánya-Kispest és Gyál között. Várhatóan kora estére visszaáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Lajosmizse vonalon.


Frissítés:

Még tart a helyszínelés és a műszaki mentés Pestszentimre állomáson, azonban Kőbánya-Kispest és Lajosmizse viszonylatában - az átszállások ellenére is - már nagyrészt menetrendszerint közlekednek a járatok. 


Előzmény:

Kedden reggel Pestszentimre állomáson kisiklott egy Budapestre tartó személyvonat első kocsija. Az esemény következtében nem sérült meg senki. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére Kispest és Gyál között a vágányt lezárták. Kőbánya-Kispest és Gyál viszonylatában pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A pótlóbuszok várhatóan Kőbánya-Kispest buszpályaudvar 1-es kocsiállásáról indulnak. Budapest-Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között a lajosmizsei vonatok nem közlekednek, ezért ezen a szakaszon helyettük a monori, ceglédi, szolnoki és szegedi járatok vehetőek igénybe. 

Az átszállások miatt a Budapest–Lajosmizse szakaszon utazóknak 50-60 perces késésekkel kell számolniuk.

A kialakult helyzet miatt szíves elnézésüket és türelmüket kéri a vasúttársaság.

 Lajosmizsei vonal havaria térkép

MÁVINFORM

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF icon 142_havaria_trkp_01-1_2016-06-14.pdf100.12 KB2016.06.14.