Újra indult a vonatközlekedés Szombathely állomáson

2016. március 30. szerda, 07.15 / Utolsó módosítás: 2016. március 30. szerda, 09.11

Frissítés: március 30. 9:05

Befejeződött a bombariadó miatti hatósági intézkedés, így újra indult a vonatforgalom Szombathely állomáson és az érintett vasútvonalakon a GYSEV hálózatán. Várhatóan a délelőtti órákban helyreáll a menetrendszerű közlekedés a térségben.


Előzmény:

Szerdán reggel bombariadó miatt lezárták a szombathelyi vasútállomást és a szomszédos buszpályaudvart. A GYSEV valamennyi vonalán jelentős késésekre vonatkimaradásokra kell számítani, kivéve a Szombathelyt nem érintő Győr–Sopron vonalat. A vonatjegyeket minden Volán autóbuszjáraton elfogadják.

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a délelőtti órákban egyes vonatoknál 15-25 perces késések is előfordulhatnak. 

A kőszegi vonal teljes szakaszán vonatpótló busz közlekedik. A Szombathely–Sopron vonalon a vonatok Acsádig közlekednek onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat. A Szombathely–Szentgotthárd vonalon a vonatok Körmendig járnak, az utasok tovább a volán buszjárataival utazhatnak. A Szombathely–Nagykanizsa vonalon a vonatok Püspökmolnári állomásig közlekednek, onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat . A Szombathely–Hegyeshalom illetve a Szombathely–Székesfehérvár vonalon a vonatok Porpácig közlekednek onnan pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A kialakult helyzet miatt szíves türelmüket kérjük.

MÁVINFORM