Tápiószecső és Sülysáp között mindkét pályán újraindult a vonatközlekedés

2016. április 22. péntek, 07.37 / Utolsó módosítás: 2016. április 22. péntek, 14.44
Gépkocsivezető figyelmetlensége okozta a sok késést

Frissítés 04.22-én 9:30 órakor: Tápiószecső és Sülysáp között immár mindkét vágányon közlekednek a vonatok. Késésekkel még számolni kell pénteken napközben is, ugyanis a feltorlódások és a vonatszerelvény fordulók miatt a menetrendszerű közlekedés, csak a délutáni órákra állhat helyre a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon.


Frissítés 04.22-én 9:05-kor: Tápiószecső és Sülysáp között újraindult a vonatközlekedés, reggel kilenc órától - igaz egyelőre, csak az egyik vágányon. Így már nem kell a távolsági vonatoknak Cegléd felé kerülniük és a vonatpótló buszokra sincs szükség. A menetidő azonban még egy ideig hosszabb lesz a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon. A teljes menetrend a koradélutáni órákra állhat helyre.


Frissítés 04.22-én 8:40-kor: A baleseti műszaki mentés elhúzódik, ezért némelyik távolsági vonat Cegléd felé kerül. A személyvonatok utasait egy szakaszon vonatpótló buszok szállítják.  


Előzmény: A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon, Tápiószecső és Sülysáp között, a nyílt vonalon ütközéses baleset miatt áll a vonatközlekedés. Az erre utazóknak késésekkel kell számolniuk.

Az egyik nyíltvonali vasúti átjáróban péntek reggel hét órakor egy gépkocsi áttörte a sorompó csapórúdját és az éppen arra haladó, Nagykátáról Budapest-Keleti pályaudvarra tartó személyvonat oldalának ütközött. A vonaton sem sérült meg senki, a gépkocsit vezető hölgy – ismereteink szerint – könnyebb sérülést szenvedett.

Az ütközés miatt azonban a Tápiószecső–Sülysáp közötti szakaszon nem közlekedhetnek a vonatok. A baleseti helyszínelést, a műszaki mentést a rendőrség végzi, a MÁV Zrt. szakembereinek közreműködésével.

 

Budapest, 2016. április 22.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM