Sztrájkolnak a belga vasutasok kedd estétől szerda estig

2015. április 21. kedd, 06.17 / Utolsó módosítás: 2015. április 21. kedd, 09.15

A Belga Vasúton munkabeszüntetést tartanak április 21-én 22:00 órától április 22-én 22:00 óráig. A 24 órás sztrájk ideje alatt a belföldi és a nemzetközi vonatközlekedésében vonat lemondásokra, járatrövidülésekre, késésekre kell számítani.

Információk szerint április 22-én a Brüsszel–Aachen–Köln–Frankfurt viszonylatú ICE vonatok csak Aachen–Frankfurt–Aachen között közlekednek. A Frankfurt–Brüsszel közötti ICE 10-es számú járat április 21-én csak Liege állomásig közlekedik. A Brüsszel–Frankfurt közötti ICE 11-es számú járat április 23-án csak Liege állomástól közlekedik. A Párizs–Brüsszel–Liege–Aachen–Köln–Essen viszonylatú Thalys vonatokat április 22-én Köln és Brüsszel között törölték a menetrendből.

Az utasok Belgiumba, illetve Belgiumon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. A Magyarországon váltott jegyeket, és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatérítik az utasoknak, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet.

Amennyiben az utazásról nem mondanak le, jegyeik záradékolásáról, szükség esetén, külföldön gondoskodjanak. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.  

Budapest, 2015. április 21.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM