Sztrájk a belga vasúton

2016. január 1. péntek, 14.16 / Utolsó módosítás: 2016. január 7. csütörtök, 16.42

A Belga Vasúton (SNCB) 2016. január 5-én 22:00 órától január 7-én 22:00 óráig  munkabeszüntetést jelentettek be. A sztrájk miatt a belföldi és a nemzetközi  forgalomban vonatkésésekkel, részleges, illetve teljes járattörlésekkel kell számolni.

Az ICE 79-es számú vonalon (Brüsszel–Liege–Aachen–Köln–Frankfurt /M) január 5-én az ICE 10-es számú vonat (Frankfurt/M–Köln–Aachen–Liege–Brüsszel) Liege–Guillemins állomásig közlekedik. Valamennyi más vonat Brüsszel és Frankfurt / M között menetrend szerint közlekedik.

Január 6-án a vonalon valamennyi vonat mindkét irányban csak Frankfurt / M és Aachen Hbf állomások között közlekedik. Január 7-én a vonalon valamennyi vonat mindkét irányban csak Frankfurt / M és Aachen Hbf állomások között közlekedik. Január 8.án az ICE 11-es számú vonat (Brüsszel–Liege–Aachen–Köln–Frankfurt / M csak Liege és Guillemins állomástól közlekedik, azonban a vonat bevárja a Brüsszel–Liege–Guillemins között közlekedő  IC 405-ös számú vonatot, emiatt előreláthatólag 25 perc késéssel indul. Az IC 79-es számú vasútvonal más vonatjáratai menetrend szerint közlekednek.

A 80-as számú Thalys vonalon (Párizs–Brüsszel–Aachen–Köln–Essen) január 6-án és 7-én a vonalon közlekedő valamennyi vonatot törlik a menetrendből. Január 6-án és 7-én Köln és Brüsszel között a Thalys és a DB vasút utasai részére vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vonatpótló autóbuszok az Aachen Hbf és Liege–Guillemins közötti megállóhelyeket nem érntik.

Az utasok Belgiumba, illetve Belgiumon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. A jegyeket lemondási záradékkal, magyarul és a hivatalos nyelvek egyikén (német, francia, angol) kell ellátni, ezt az állomásokon kell igazoltatni. A Magyarországon váltott jegyeket és ebben az esetben az ülőhelyjegyek árát, valamint az egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatérítik a MÁV-START Ügfélszolgálati irodáiban és a nemzetközi pénztáraknál.

Budapest, 2016. január elsején

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM