Szombathely–Székesfehérvár, Szombathely-Győr vonalon helyreállt a menetrend

2015. október 7. szerda, 15.48 / Utolsó módosítás: 2015. október 8. csütörtök, 18.57
A GYSEV hálózatán lévő berendezést megjavították

 

Frissítés 2015.10.08 19.00 óra: A vépi állomás biztosítóberendezését a GYSEV szakemberei csütörtök este hat órára helyreállították, megszűntek a vonatkésések. Immár a Budapest-Győr-Szombathely és a Szombathely-Veszprém-Székesfehérvár közötti vonatok is menetrend szerint közlekednek. 


Frissítés 2015.10.08. 10:40:

A GYSEV tájékoztatása szerint a vépi állomáson, a tegnapi nap folyamán kialakult biztosítóberendezési hiba miatt a Csorna-Szombathely, és a Székesfehérvár-Porpác-Szombathely vasútvonalon a mai napon, csütörtökön is késésekre kell számítani. Ezt azt jelenti, hogy a MÁV vonatai is késnek emiatt a Budapest-Győr-Szombathely és a Szombathely-Veszprém-Székesfehérvár vonalon.


Frissítés 2015.10.08 4:53 óra:

A Budapest-Győr-Szombathely, illetve a Szombathely-Veszprém-Székesfehérvár-Budapest útvonalon csütörtök hajnalban megindultak a vonatok menetrendszerűen, de a vépi állomás tegnap elromlott biztosítóberendezése miatt a GYSEV hálózatán a csúcsforgalom idején ismét késésekkel (20-30 perc) kell számolni, ami a MÁV vonatait is érinti. A szakemberek dolgoznak a helyreállításon, a GYSEV-től kapott tájékoztatás szerint délelőtt kilenc óra körül üzemszerű állapotba állítják a berendezést. 


Frissítés 2015.10.07. 19:15 óra:

A Budapest-Győr-Szombathely, illetve a Szombathely-Veszprém-Székesfehérvár-Budapest útvonalon szerda este is 60-90 perces késésekre kell számítani a GYSEV hálózatán lévő biztosítóberendezési hiba miatt. A gyorsvonatok és az IC-k is lényegesen hosszabb menetidővel közlekednek.


Előzmény:

A GYSEV hálózatán, a vépi állomáson meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért a Szombathely–Hegyeshalom vonalon kívül a Szombathely-Győr-Budapest és a Szombathely–Székesfehérvár vonalakra is áttevődnek 20-90 perces késések. Ez utóbbin,  Székesfehérvár és Várpalota között minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik a székesfehérvári állomásfelújítás miatt.

MÁVINFORM