Szombat hajnalban áll helyre a vonatközlekedés a Miskolc-Hidasnémeti vonalon

2016. augusztus 5. péntek, 21.18 / Utolsó módosítás: 2016. augusztus 5. péntek, 22.26

Frissítés: Újraindult a vonatközlekedés a Miskolc–Hidasnémeti vasútvonalon, Novajidrány és Forró-Encs között. A menetrendszerű vonatközlekedés a vonat feltorlódások miatt a szombat hajnali üzemkezdetre áll helyre.

A MÁVINFORM korábban közölte: péntek este a Hidasnémetiből Miskolcra tartó személyvonat lovat gázolt. A motorvonat üzemképtelenné vált, egy másik mozdony kellett a vonattovábbításhoz. A vonatnak és az utasoknak is kényszerűen várakozniuk kellett. A miskolci személyvonat két órás késéssel folytatta útját. A baleset miatt kényszerűen várakozott – egy órát – a Budapest-Keleti pályaudvarról Kassára közlekedő Hernád nemzetközi InterCity is, továbbá két személyvonat még 20 percet. 


Előzmény: A Miskolc-Hidasnémeti vasútvonalon, Novajidrány és Forró-Encs között egy Miskolc felé tartó személyvonat lovat gázolt. A motorvonat üzemképtelenné vált, egy másik mozdony szükséges a vonattovábbításhoz. A rendőrség a helyszínelést végzi. Addig a vonatnak és az utasoknak is kényszerűen várakozniuk kell. A vasútvonalon emiatt a péntek esti vonatközlekedésben késések várhatóak. Ott vesztegel a Budapest-Keleti pályaudvarról Kassára közlekedő Hernád nemzetközi InterCity is. 

A vasúttársaság az utasok megértő türelmét kéri.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM