Szombat estétől sztrájkolnak az olasz vasutasok

2015. február 5. csütörtök, 08.39 / Utolsó módosítás: 2015. február 5. csütörtök, 09.59

A MÁVINFORM értesülései szerint az olasz vasúton február 7-én 21.00 órától február 8-án 21.00 óráig munkabeszüntetés lesz. A sztrájk ideje alatt az olasz vasút belföldi vonatközlekedésében vonat lemondásokra, járatrövidülésekre, késésekre kell számítani. 

Az Osztrák Vasúttól kapott tájékoztatás szerint azonban a Venezia–Wien Hbf. (érkezik: 7:51 órakor) viszonylatú EN 236-os, illetve a Wien Hbf. (indul: 21:36 órakor)–Venezia között közlekedő EN 237-es számú vonatot a munkabeszüntetés nem érinti.

A Magyarországon váltott jegyeket és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatéríthetik az utasoknak, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet.

Az utasok Olaszországba, illetve Olaszországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. A külföldre utazók figyelmét felhívjuk, hogy amennyiben az utazásról nem mondanak le, jegyeik záradékolásáról, szükség esetén, külföldön gondoskodjanak. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.

Javasoljuk utasainknak, hogy olaszországi utazásuk megkezdése előtt érdeklődjenek a nemzetközi tudakozóknál, vagy a MÁVDIREKT 40-49-49-49-es telefonszámán.