Szombat délután újraindult a vonatközlekedés a Zalaegerszeg – Rédics vonalon

2014. szeptember 16. kedd, 13.47 / Utolsó módosítás: 2014. szeptember 23. kedd, 11.48

A Zalaegerszeg – Rédics vonalon, Csömödér-Páka állomás és Rédics között újraindult a vonatközlekedés. A pontosan egy hete – a heves esőzés miatt – megrongálódott vágányzat helyreállítását befejezték. Ennek eredményeként immár normalizálódik az ár- és belvíz okozta helyzet a vasútnál.  Lenti és Rédics között még pár napig vonatpótló autóbuszokkal kell utazni!

Vontpótló buszok szállították az utasokat, mert mintegy 70 méter hosszban elmosta a pályaszakaszt az egy héttel ezelőtti heves esőzés. A helyreállítási munkák során a vasúti pályatesten a zúzottkövet is pótolni kellett.

A MÁVINFORM korábban tudatta: a Siófok – Tab közötti – korábban a heves esőzések miatt megrongálódott – pályaszakaszt csütörtök délután adták vissza a vonatforgalom számára, akkortól kezdve a Kaposvár – Siófok vasútvonal teljes útvonalán helyreállt a vonatközlekedés. Ott mintegy 20 méteres részen kellett kijavítani a vasúti pálya ágyazatát.

A Gyékényes – Murakeresztúr – Nagykanizsa vonalszakaszon pedig csütörtök hajnaltól közlekednek a vonatok, azt a pályaszakaszt is megrongálta az árvíz.


A Gyékényes – Murakeresztúr – Nagykanizsa vonalszakaszon csütörtök hajnali négy órakor,  Siófok és Tab között csütörtök déltől átadták a vonatforgalom részére a vasúti pályát, újraindult a vonatközlekedés. Csömödér-Páka és Rédics között továbbra is vonatpótló autóbuszok közlekednek a helyreállítási munkák miatt.

A Gyékényes – Murakeresztúr – Nagykanizsa vonalszakaszon csütörtök hajnaltól ismét közlekedhetnek a vonatok, a pálya lezárása megszűnt. A Dombóvár – Nagykanizsa, illetve a Szombathely – Pécs, illetve Sopron – Pécs viszonylatban közlekedő vonatok utasainak, továbbá az Agram nemzetközi InterCity vonatpár utasainak már nem kell vonatpótló autóbuszokra átszállniuk. A Kaposvár – Siófok vasútvonalon a Tab és Siófok közötti szakaszt is használhatják már a vonatok, újraindult a vonatközlekedés a Siófok – Kaposvár vonal teljes hosszában.

Továbbra is vonatpótló autóbuszokkal kell utazni a Zalaegerszeg – Rédics vonalon Csömödér-Páka állomás és Rédics között. Itt a mintegy 70 méter hosszban elmosott pályaszakaszt helyre kell állítani, a helyreállítás a tervek szerint szeptember 24-ig is eltarthat. A közúti hosszabb útvonal és az átszállások miatt 15-20 perces késések előfordulhatnak.

A MÁVINFORM javasolja: utazásuk előtt tájékozódjanak a menetrendről és az aktuális helyzetről a MÁV-START weboldalán, valamint a Vonatinfón (http://vonatinfo.mav-start.hu/). Érdeklődhetnek telefonon is a MÁVDIREKT 06 40 49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM