A szobi vonalon, Vác és Verőce között megindult a forgalom

2016. május 14. szombat, 17.53 / Utolsó módosítás: 2016. május 15. vasárnap, 00.36

Frissítés: 2016.05.14. 23:45-kor

Röviddel éjjel fél tizenkettő előtt befejeződött a másik vágány felsővezetékének javítása is, így már ismét mindkét sínpárt használhatják a vonatok. Az eredeti menetrend éjszaka állhat helyre.

- 21:35-kor

Este kilencre eltávolították a vasúti sínekre dőlt fát és az egyik vágány felsővezetékét is megjavították a MÁV szakemberei. A másik sínpár feletti vezetéket még szerelik, de egy vágányon így is megindulhatott a forgalom, az utasoknak nem kell pótlóbuszra átszállni.
A váci elővárosi vonatok esetében már csak 5-20 perccel több a menetidő, de a Szobig közlekedő vonatok esetében is 10-40 percre csökkentek a késések. Még éjszaka helyreállhat az eredeti menetrend a Budapest-Vác-Szob vonalon.

Előzmény:

- Várhatóan este fél kilencre sikerül megjavítani az egyik vágány feletti vezetéket, ekkor megindulhat majd a vonatforgalom Verőce és Vác között.

Előzmény:

A Budapest-Vác-Szob vonal Vác és Verőce közötti szakaszán jelenleg mindkét vágányon áll a vonatforgalom, mert fa dőlt a felsővezetékekre és a pályára. Emiatt a vasúttársaság vonatpótló buszokat rendel, amelyek a két állomás között szállítják az utasokat. Az átszálláson kívül 20-60 perccel (esetenként 70-120 perccel) hosszabb menetidőkre is számítaniuk kell a szobi vonalon, szombat este utazóknak.

A fadőlés okozta késések miatt a vasúttársaság az utasai elnézését és türelmét kéri.

MÁVINFORM