Szeptember 7-éig érvényes a vágányzári menetrend a Dombóvár – Kaposvár – Gyékényes vasútvonalon

2014. augusztus 29. péntek, 10.37 / Utolsó módosítás: 2015. január 26. hétfő, 12.28
10-15 perces késés

Friss:

A MÁVINFORM – a kivitelezőtől kapott legfrissebb értesítés alapján – tájékoztatja az utazóközönséget, hogy a 41-es számú vasútvonal Baté és Kaposvár közötti szakaszán a június 10-én megkezdett és eredetileg augusztus 29-én 24 óráig tervezett pályafelújítás miatti vágányzárat a nyári, rendkívül csapadékos időjárás miatt a kivitelező nem tudja befejezni. A vasúti pályát előreláthatólag csak szeptember 7-én 24.00 órakor adják át a MÁV-nak, a vonatforgalom számára. Így az eredeti, átszállás nélküli menetrend szeptember 8-tól lesz ismét érvényben.

Ez azt jelenti, hogy szeptember 7-én, vasárnap estig marad az ideiglenes vágányzári menetrend és a vonatpótló autóbuszos közlekedés a Dombóvár – Gyékényes vasútvonalon. A vonatok továbbra is a módosított menetrend szerint közlekednek, valamennyi vonat helyett Dombóvár és Kaposvár között autóbuszok szállítják az utasokat. Kivétel ez alól a Rippl-Rónai IC vonatpár, helyettük Dombóvár és Kiskorpád között járnak vonatpótló autóbuszok.

Várhatóan szeptember 8-án, hétfőtől áll vissza az eredeti alapmenetrend a Dombóvár – Kaposvár – Gyékényes vasútvonalon. Onnantól kezdve már vonatpótló autóbuszokra sem kell majd átszállni, a vonatok a vonal teljes hosszában közlekednek.