Szeptember 1-jétől változott a vonatok közlekedési rendje

2014. augusztus 28. csütörtök, 09.35 / Utolsó módosítás: 2014. szeptember 4. csütörtök, 07.33

Szeptember elsejétől ismét a megszokott vasúti közlekedési rend váltjotta fel a nyári menetrendet. Az utazók igényeihez, a kezdődő tanévhez igazodva a MÁV-START Zrt. fokozottan a hivatás- és a diákforgalom kiszolgálására koncentrál.

A menetrend szeptember elsején életbe lépő (3-as számú) módosítása – az év közben jelzett utasforgalmi igényekhez alkalmazkodva – újabb eljutási lehetőségeket, jobban illeszkedő csatlakozásokat is biztosít.

A Balaton térségében a turisztikai forgalomra tekintettel nyáron jelentősen több járművet közlekedtetett a vasúttársaság, ezt az iskolai és hivatásforgalom időszakos csökkenése révén – egyéb időszakban máshol közlekedő – járművek átcsoportosításával biztosítottuk. Ezek a vasúti személykocsik, motorvonatok, mozdonyok szeptembertől folyamatosan állnak vissza az elővárosi illetve az ország más részeinek távolsági közlekedésébe, megerősítendő a munkába, iskolába járók kiszolgálását. Az ősz későbbi időszakában a MÁV-START új, kék-sárga színezésű FLIRT motorvonataiból is forgalomba állnak majd az első szerelvények a budapesti elővárosi vonalakon.

A 2013/2014. évi menetrend, valamint a szeptember 1-jén életbe lépő 3-as számú módosítás letölthető a www.mav-start.hu honlapról:

http://mav-start.hu/res/2013-2014.evi_menetrend_-_3._potlek.pdf

További menetrendi információkról a www.mav-start.hu honlapon található keresőben és a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon is lehet tájékozódni.