A székesfehérvári vonalon péntek hajnaltól menetrendszerű a vonatközlekedés

2015. március 19. csütörtök, 14.59 / Utolsó módosítás: 2015. március 20. péntek, 06.44

Frissítés 2015. március 20-án 03:40 órakor:

A Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon péntek hajnaltól ismét menetrend szerint közlekednek a vonatok, már nincsenek késések.

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs, illetve Dunaújváros, továbbá a Budapest–Székesfehérvár–Szombathely, a Budapest–Nagykanizsa, illetve a Budapest–Tapolca vasútvonalon csütörtök estig még jelentős késések, vonatkimaradások, ideiglenes menetrendi módosítások voltak. Ismeretes, hogy csütörtök délután fél háromkor elromlott a vasúti jelző- és biztosítóberendezés Kelenföld és Martonvásár között, kábelvágás miatt. Szünetelt a vonatközlekedés, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították. A berendezést csütörtök este fél nyolcra javították meg, de a jelentős menetrendi csúszások miatt a menetrendszerű vonatközlekedést csak péntek hajnalra sikerült visszaállítani.


Frissítés 2015. március 19-én 20:00 órakor:

A Kelenföld−Érd alsó−Tárnok−Martonvásár vonalszakaszon a szakemberek csütörtök este fél nyolcra megjavították a délután elromlott vasúti biztosítóberendezést. Ennek eredményeként újraindult a vonatközlekedés. A Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon péntek hajnalra áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

Vonatpótló autóbuszokra már nem kell átszállni, a vonatok a teljes útvonalon közlekednek. Az esti órákban még továbbra is számolni kell késésekkel. Az S36-os tárnoki, illetve a G43-as lepsényi vonatok is közlekednek Kőbánya-Kispestről a teljes viszonylatukban.

Amint azt a MÁVINFORM korábban közölte: csütörtök délután fél háromkor elromlott a vasúti jelző- és biztosítóberendezés Kelenföld és Martonvásár között, kábelvágás miatt. A Kelenföld–Érd alsó–Tárnok–Martonvásár közötti szakaszon szünetelt a vonatközlekedés, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították. A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs, illetve Dunaújváros, továbbá a Budapest–Székesfehérvár–Szombathely, a Budapest–Nagykanizsa, illetve a Budapest–Tapolca vasútvonalon jelentős késések, vonatkimaradások, ideiglenes menetrendi módosítások vannak csütörtök estig.

A vonatok valós idejű közlekedését a vasúttársaság honlapján is nyomon követhetik az utasok (http://www.mavcsoport.hu/), vagy letölthetik az okostelefonra a Vonatinfó alkalmazást.


Frissítés: 2015. március 19. 16:40-kor

A Kelenföld−Érd alsó−Tárnok−Martonvásár szakaszon minden vonat helyett vonatpótló buszok közlekednek előreláthatóan 19 óráig.

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs / Dunaújváros; a Budapest–Székesfehérvár–Szombathely / Nagykanizsa / Tapolca vasútvonalakon jelentős késések várhatóak, változhat a vonatok menetrendje. Egyes távolsági vonatok kerülő útirányon át közlekednek. Az S36-os és a G43-as járatok csak Kőbánya-Kispest és Kelenföld között járnak.

A hibaelhárítás idején nem közlekednek a vonatpótló buszok a Déli és a Kelenföldi pályaudvar között. Ezen a szakaszon a BKK járatain érvényesek a vasúti bérletek. Kelenföld- Martonvásár között a VOLÁN autóbuszokon az előre megváltott vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadják.

A vasúttársaság a késésekért és a kényelmetlenségekért elnézést kér az utasoktól!


Frissítés: 2015. március 19. 15:55-kor

A Kelenföld−Érd alsó−Tárnok−Martonvásár szakaszon a vonatok 60-80 perc késéssel közlekednek. A délutáni csúcsforgalomra való tekintettel (a nagyobb késések elkerülése érdekében) Kelenföld és Martonvásár között vonatpótló buszok is viszik az utasokat. Az S36-os és a G43-as járatok csak Kőbánya-Kispest és Kelenföld között közlekednek.

Előzmény:

Elromlott a biztosítóberendezés Kelenföld és Martonvásár között, a sorompók sem működnek. A Kelenföld−Érd alsó−Tárnok−Székesfehérvár útvonalon a vonatok jelentős (40-60 perc) késéssel közlekednek. A szakemberek a hiba elhárítását már megkezdték.

Budapest, 2015. március 19.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM