A székesfehérvári vonalon helyreáll a vonatközlekedés

2014. május 9. péntek, 12.33 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 19.59

Frissítés 12.10 órakor

A Kelenföld és Tárnok közötti elővárosi vasútvonalon megjavították az áramellátási rendszert, ismét működnek a vasúti biztosítóberendezések és a vasúti átjárókban lévő sorompók is. A székesfehérvári vonatközlekedés folyamatosan áll helyre, szűnnek meg a késések.


--------------------------------------------------------------------------------

A Budapest – Székesfehérvár vasútvonalon áramellátási hiba miatt nem működnek teljes értékűen a vasúti jelző- és biztosítóberendezések, általában 30 perccel hosszabb menetidővel kell számolni. Kelenföld és Tárnok között a sorompók sem működnek üzemszerűen, az autósok fokozottan figyeljenek. 

A székesfehérvári vasútvonal Kelenföld és Tárnok közötti elővárosi szakaszán áramellátási hiba miatt nem működnek üzemszerűen a vasúti jelző- és biztosítóberendezések. Ezen a hosszú szakaszon a fél- és fénysorompók is használhatatlanok jelenleg. Kérjük a gépkocsivezetőket, hogy a vasúti átjáróhoz óvatosan közeledjenek, tartsák be a KRESZ idevonatkozó előírásait.

A biztonság érdekében a vonatok is lassabban haladnak a vasúti átjáróknál, ezért a székesfehérvári vonatok 20-30 percet is késhetnek. A vasúttársaság szakemberei már dolgoznak a biztosítóberendezéseket tápláló áramellátási rendszer helyreállításán.

A MÁVINFORM javasolja: utazásuk előtt tájékozódjanak a menetrendről és az aktuális helyzetről a MÁV és a MÁV-START weboldalain (www.mav.hu, www.mav-start.hu), valamint a vonatinfón (http://vonatinfo.mav-start.hu/). Érdeklődhetnek telefonon is a MÁVDIREKT 06 40 49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán.

A műszaki okok miatti késésekért és a kellemetlenségekért utasaink megértését kérjük, türelmüket köszönjük!

Budapest, 2014. április 3.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM

(kiadta: Kavalecz Imre sajtóügyeletes)