Székesfehérvár-Veszprém között június 10-ig pótlóbuszok járnak

2016. május 30. hétfő, 15.22 / Utolsó módosítás: 2016. június 9. csütörtök, 06.42
Június 11-től már nem kell buszokkal utazni, de vágányzári menetrend érvényes

A Budapest–Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely vasútvonalon június 10-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakarbantartás miatt, továbbá Székesfehérvár és Veszprém között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Június 11-től már nem kell buszokkal utazni, de vágányzári menetrend szerint közlekednek a vonatok. 

A vágányzár ideje alatt a Veszprémig, Szombathelyig, illetve Zalaegerszegig közlekedő gyorsvonatok, továbbá a Ljubljanáig közlekedő Citadella nemzetközi gyorsvonat ideiglenesen kimarad a menetrendből Budapest-Székesfehérvár között. Az utasok a Budapest és Székesfehérvár között közlekedő többi vonattal utazhatnak. Székesfehérváron átszállási lehetőséget biztosít a MÁV-START a Veszprém felé továbbinduló vonatpótló buszokhoz. A zalaegerszegi Göcsej InterCity 25 perccel korábban indul Budapestről, amely helyett szintén pótlóbusz közlekedik Székesfehérvár és Veszprém között.

A Szombathely–Boba–Ajka felől Székesfehérvár, Budapest felé utazóknak szintén vonatpótló buszokkal kell utazniuk Veszprém és Székesfehérvár között. A pótlóbuszok megérkezése után - negyedórán belül - gyorsvonat indul Székesfehérvárról Budapest-Déli pályaudvarra. A Göcsej InterCity, valamint a vasárnapi Hetés InterCity vonat Székesfehérvár-Budapest között is közlekedik, az eredeti menetrendhez képest körülbelül fél órával későbbi időpontban.

A módosított menetrend a MÁV-csoport honlapján, a vágányzári hírek között érhető el, a székesfehérvári vonal korábban módosított menetrendje ugyanitt található. Továbbá az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazáson és az ELVIRA menetrendi keresőben, illetve a MÁVDIREKT helyi tarifával hívható vonalán, a 06 40 49 49 49-es telefonszámon is.

A vasúttársaság kéri utasait, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, valamint a hangos utastájékoztatást.

Budapest, 2016. május 30.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM