A Székesfehérvár-szombathelyi vonalon menetrend szerint járnak a vonatok

2015. október 15. csütörtök, 06.14 / Utolsó módosítás: 2015. október 16. péntek, 05.14

Fissítés: október 16. 5:15

Kerta és Tüskevár között is helyreállították a biztosítóberendezést, ezért péntek reggel már a megszokott menetidővel közlekednek a vonatok.


Frissítés: október15. 18:55

Püspökladány és Kaba között már megjavították a korábban elvágott kábelt. A Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon emiatt nem kell hosszabb menetidővel számolni.

Kerta és Tüskevár között azonban még nem sikerült helyreállítani a meghibásodott berendezést, ezért csütörtökön este is 20-30 perccel megnő a vonatok menetideje. Várhatóan péntek reggelre állhat helyre a menetrend, amennyiben sikerül elhárítani a műszaki hibát.


Frissítés: október 15. 8:30

Püspökladány–Kaba között mindkét vágányon használhatatlanná vált a nyíltvonali biztosítóberendezés. A kivitelező cég , munka közben kábelt vágott, ezért a műszaki hiba. A Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon hosszabb a menetidő 20-30 perccel. A Kerta és Tüskevár közötti szakaszon sem működik még a berendezés - kábelér szakadás miatt -, azt várhatóan 13 óra körül tudják üzemképes állapotba hozni. A Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Celldömölk-Szombathely vonalon utazók 15-20 perces hosszabb menetidővel számoljanak.

A szakemberek mindkét helyszínen dolgoznak a helyreállításon, a kényelmetlenségekért az utasok elnézését kéri a MÁV-csoport!


Előzmény:

Kerta és Tüskevár között csütörtök reggeltől nem működik üzemszerűen a biztosítóberendezés. A nyíltvonali szakaszon a sorompók sem működnek, kérjük a gépkocsivezetőket, hogy tartsák be a KRESZ idevonatkozó előírásait. A Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Celldömölk-Szombathely vonalon 15-20 perccel megnő a vonatok menetideje. 

Budapest, 2015. október 15.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM