Székesfehérvár–Szabadbattyán között újraindult a vonatközlekedés

2015. október 11. vasárnap, 08.20 / Utolsó módosítás: 2015. október 11. vasárnap, 11.09

Frissítés 2015.10.11.-én:

Újraindult a vonatközlekedés Székesfehérvár és Szabadbattyán között, miután helyreállították a felsővezetéket és a sérült mozdonyt, a vonatszerelvénnyel együtt továbbították, elvontatták a nyílt pályáról. 

A MÁVINFORM vasárnap reggel azt közölte, hogy a dél-balatoni és az észak-balatoni vasútvonal közös szakaszán, Székesfehérvár és Szabadbattyán között egy gyorsvonat áramszedője letörött, a felsővezeték is megsérült. A másik vágányon ugyanakkor folyamatos vágányzár miatt nem közlekednek a vonatok. Az esemény miatt Székesfehérvár és Szabadbattyán között ideiglenesen szünetelt a vonatforgalom, feltorlódtak a vonatok.


Előzmény:

A dél-balatoni és az észak-balatoni vasútvonal közös szakaszán, Székesfehérvár és Szabadbattyán között egy gyorsvonat áramszedője letörött, valószínűleg a felsővezeték is megsérült. A másik vágányon ugyanakkor folyamatos vágányzár miatt nem közlekednek a vonatok.

Az esemény miatt Székesfehérvár és Szabadbattyán között ideiglenesen szünetel a vonatforgalom, feltorlódnak a vonatok. A vonat visszahúzására már megtörténtek az intézkedések, addig a vasúttársaság az utasok megértését kéri. A vonatközlekedés valós helyzetét megtekinthetik a MÁV-csoport honlapján a Vonatinfó alkalmazáson.

Budapest, 2015. október 11. 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM