A szegedi vonalon már nem kell vonatpótlókkal utazni

2015. március 4. szerda, 05.24 / Utolsó módosítás: 2015. március 6. péntek, 17.10

Frissítés 2015. március 4.

A Budapest–Cegléd–Szeged vasútvonalon szerda délelőtt tíz órától újraindult a vonatközlekedés, vonatpótló autóbuszokkal már nem kell utazni. Szerdán egész nap Szeged és Szatymaz között a vonatokat dízelmozdonyok továbbítják. A vonatfordulók és a szatymazi mozdonyváltás miatt félórás késésekkel számolni kell. A megrongálódott felsővezeték helyreállításán szerda éjjel is dolgoznak a szakemberek. Csütörtök hajnalra állhat helyre a vonatközlekedés. 

Amint azt a MÁVINFORM szerdai híradásaiban már többször jelezte: hajnali négy órától nincs vonali feszültség a Kiskundorozsma és Szatymaz közötti pályaszakasz felsővezetékében. Az üzemzavart egy vasúti pályára dőlt fa okozta, amely megrongálta a felsővezetéket. A szegedi vonal egy szakaszán: Kistelek és Szeged, illetve Balástya és Szeged között vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat. A fát és a pályára belógó vezetékeket szerdán délelőtt tíz órara eltávolították a sínekről, de a vezetékrendszer helyreállítása még időt vesz igénybe. A végleges helyreállításig Szeged és Szatymaz között dízelmozdonyok továbbítják a vonatokat, már nem kell autóbuszokra átszállni.

A vezetékek helyreállítását vonatmentes időben végzik, de a végleges helyreállításra csak szerdáról csütörtökre virradó éjjel – vonatközlekedési szünetben – kerítenek sort. A késések ezzel egy időben csökkennek, de félórás késésekkel még számolni kell. A menetrendszerű, a teljes útvonalon villanymozdonyos vonatközlekedés csütörtök hajnalban áll helyre. A vasúttársaság elnézést kér utasaitól a kényelmetlenségekért és a vonatkésésekért!


A MÁVINFORM korábban közölte, hogy hajnali négy órától nincs vonali feszültség a Kiskundorozsma és Szatymaz közötti pályaszakasz felsővezetékében. A legfrissebb információk szerint a helyreállítás elhúzódik, ma napközben mindenképpen korlátozásokra, késésekre kell számítani. A szegedi vonal egy szakaszán vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A késések akár egy, másfél órásak is lehetnek a Budapest–Szeged vasútvonalon.

A Budapest-Nyugati pályaudvar és Szeged közötti, órás ütemben közlekedő InterCity vonatok helyett Kistelek és Szeged, a Kiskunfélegyháza és Szeged közötti, kétóránkénti ütemes menetrend szerint közlekedő személyvonatok helyett Balástya és Szeged között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Az üzemzavar és a részútvonalon közlekedő vonatpótlók miatt akár egy, másfél órás késésekkel is számoljanak a Budapest–Cegléd–Szeged vasútvonalon utazók.

Az üzemzavart, illetve a felsővezeték-szakadást egy kidőlt fa okozta a Kiskundorozsma–Szeged közötti vonalszakaszon. A vonatközlekedés szervezését és az utasok elszállítását a vasúttársaság már korareggel elkezdte, hogy az utasok, ha késve is, de elérjék úti céljaikat. A vasúttársaság elnézést kér utasaitól a kényelmetlenségekért és a vonatkésésekért!


A helyreállítás elhúzódik, a délelőtt folyamán mindenképpen korlátozásokra, késésekre kell számítani. A szegedi vonal egy szakaszán vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A késések akár egy, másfél órásak is lehetnek a Budapest-Szeged vasútvonalon. A vasúttársaság elnézést kér utasaitól a kényelmetlenségekért és a vonatkésésekért!


Szerda hajnali négy órától nincs vonali feszültség a Kiskundorozsma és Szatymaz közötti pályaszakasz felsővezetékében. Emiatt a reggeli vonatok helyett várhatóan vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat. Az üzemzavar miatt késésekkel is számoljanak a Budapest–Cegléd–Szeged vasútvonalon utazók.

Az üzemzavart, illetve a felsővezeték-szakadást egy kidőlt fa okozza a Kiskundorozsma–Szeged közötti vonalszakaszon. A vonatközlekedés átszervezése, az utasok elszállítása folyamatban van. Az üzemzavar elhárításáig egyrészt dízelmozdonyokat, másrészt vonatpótló autóbuszokat állítanak be. Mindezek miatt 20-30-40 perces késésekkel is számolniuk kell a szegedi vonalon utazóknak.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM