A szegedi vonalon már nem kell buszokkal utazni

2015. május 6. szerda, 22.24 / Utolsó módosítás: 2015. május 7. csütörtök, 18.27

Frissítés 15:50 órakoör.

Kiskunfélegyháza és Kistelek között csütörtök délután fél négykor befejezték a vágányzárral együtt járó munkákat. A Budapest-Cegléd-Szeged vonalon immár a vonal teljes hosszában zavartalanul közlekedhetnek a vonatok. A csengelei állomáson a szerdai vihar közben keletkezett károk helyreállítását végezték el, egyéb karbantartások mellett. 


Frissítés 9:40 órakor:

Csengele állomás biztosítóberendezését megjavították, ismét üzemképes. Elkezdődhetett a vágányzár, amelynek keretében helyreállítják a tegnapi vihar okozta felsővezetéki hibákat is, az egyéb karbantartási munkák mellett. Csütörtök délután három óráig az utasokat Kiskunfélegyháza és Kistelek között vonatpótló autóbuszok szállítják.


Frissítés 8:10 órakor:

A szegedi vonalon nem kezdődött el a vágányzár, mert Csengele állomáson elromlott a vasúti biztosítóberendezés, emiatt feltorlódtak a vonatok. Jelenleg a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon egy-másfél órás késésekkel számoljanak az utasok.


Frissítés 5:20 órakor:

A szerdán megrongálódott vezetékrendszer helyreállítását még nem fejezték be, jelenleg dízelmozdonyok továbbítják a szegedi vonatokat Kistelek és Petőfiszállás között. A hiba Csengele állomáson van. A felsővezeték helyreállítását csütörtök napközben végzik el, emiatt 7:30 órától 15:00 óráig az utasokat Kiskunfélegyháza és Kistelek között vonatpótló autóbuszok szállítják. Erre számítsanak a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon utazók. 


 Előzmény:

A Budapest−Cegléd−Szeged vonalon szerda este 21 órától nincs feszültség a felsővezetékben Csengele és Kistelek állomás között. A szakemberek  még keresik a hiba pontos helyét, valószínűleg a viharos szél és a jégeső okozott kárt a felsővezetékben ezen a szakaszon. A Bugac, a Pusztaszer és a Kárász InterCity utasait Kiskunfélegyháza és Kistelek állomás között pótlóbuszokkal szállítják el, ezért ezek a járatok jelentős késéssel érkeznek majd a végállomásra.

Budapest, 2015. május 6.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság − MÁVINFORM