A szegedi vonal teljes hosszán közlekednek a vonatok

2015. december 17. csütörtök, 08.45 / Utolsó módosítás: 2015. december 17. csütörtök, 11.08

Friss információk 2015.12.17.-én 11:05 órakor:

A Budapest–Szeged vasútvonalon immár teljes hosszon közlekednek a vonatok, miután 11:00 órakor a reggeli baleset vizsgálatát és a műszaki mentést is befejezték. Elsőként az Aranyhomok és a Tömörkény InterCity vonat megy át az ideiglenesen lezárt szakaszon. A rendkívüli esemény miatt azonban a késések csak fokozatosan szűnhetnek meg, a vonatközlekedés a koradélutáni órákra állhat helyre.

A MÁVINFORM korábban azt közölte, hogy csütörtök reggel 8:15 órakor Katonatelep és Kecskemét között – Kecskemét állomás előtt közvetlenül – egy jól működő fény- és félsorompóval ellátott vasúti átjáróban a Budapest-Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó Tiszavirág IC egy személygépkocsival ütközött. A vonaton senki sem sérült meg, a gépjármű vezetője a balesetben elhunyt.

Annyi már bizonyos, hogy a gépkocsivezető a fény- és félsorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre, a vonat a nem várt helyzet miatt már nem tudott megállni. A műszaki mentést a katasztrófavédelem szakemberei végezték el, a gépkocsi a mozdony ütközőjén akadt fel. A vizsgálatok és a műszaki mentés ideje alatt Katonatelep és Kecskemét között nem közlekedhettek a vonatok, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították. 


Előzmény:

A Budapest–Szeged vasútvonalon, 8:15 órakor Katonatelep és Kecskemét között – Kecskemét állomás előtt közvetlenül – egy jól működő fény- és félsorompóval ellátott vasúti átjáróban a Budapest-Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó Tiszavirág IC egy személygépkocsival ütközött. A vonaton senki sem sérült meg, a gépjármű vezetője a balesetben elhunyt.

A rendőrség, a vasúttársaság szakembereinek közrejöttével vizsgálja a baleset körülményeit és megállapítja a pontos okát. Annyi már bizonyos, hogy a gépkocsivezető a fény- és félsorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre, a vonat a nem várt helyzet miatt már nem tudott megállni. A műszaki mentést a katasztrófavédelem szakemberei végzik, a gépkocsi a mozdony ütközőjén akadt fel.

A vizsgálatok és a műszaki mentés ideje alatt Katonatelep és Kecskemét között nem közlekedhetnek a vonatok, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.  

Budapest, 2015. december 17.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM